neljapäev, 28. juuni 2018

Talv võib tulla!

 Olgu, olgu, tegelikult ma üldse ei oota talve, olen suvelaps, aga just suvel on õige aeg tegeleda sellega, et talvepuud kenasti kuuri saaks. Ligi 3 ruumi kuiva valget leppa on kuuris. Eelmistel aastatel tellisin küll musta leppa, aga sellel korral juhtus nii, et valge lepp oli kuiv ja must lepp poolkuiv, sestap saigi nii otsustatud. Tellin ühe ja sama inimese käest, sest olen tema küttepuudega rahul, ei ole vaja puid enam lõhkuda, otse riita ja riidast ahju. Ja tegelikult mul lähebki talvel umbes 2,5 ruumi ahjupuid tarvis.

 Tahtsin küll ise selle töö ära teha, ei lasknud ka Germot appi tulla, aga Maarja lihtsalt tuli ning üsna ruttu oligi koorem kuuris. Aga eks näis mis õhtu endaga kaasa toob, poolvennaga on väikesed plaanid. Tahaks veel liigutada, sest ei väsitanud üldse see puude ladumine mind, kuigi tilkusin higist, sest kuurid on ikka väga palavad, nagu oleks saunalaval.

 Öösel aga mängisin kikutohtrit. Juba paar nädalat logises mul üks hammas suus, aga ma lihtsalt ei raatsi koguaeg hambaarstidele maksta ning öösel kella 3 paiku tõmbasin selle logiseva hamba välja, kaks raginat ühele poole ja kaks teisele poole, väike valu kuulus asja juurde, aga ma olen see kes ei karda ei valusid ega tohtreid, ega operatsioone ammugi mitte. Täna on kohe inimese tunne, mitte et hammas valutanud oleks, aga logisev hammas teeb lihtsalt haiget ja segab elu, eriti söömist. Ja ma ei kujutanud ettegi et mul niiiiii pikad hambad suus on! Võrdluseks lisasin tikutopsi kõrvale, aga nõrganärvilised ei pea seda üldse vaatama. Mina olen rahul ja enesetunne on kordi parem. Aeg-ajalt loputan suuloputusvedelikuga ja isegi haava koht ei ole valus. Naeratus on nüüd ühe hamba võrra inetum, aga loeb enesetunne ja millalgi lähen kikutohtrile nii ehk naa.

 Nüüd kaon, lähen pesu nöörile riputama, viimaseid sooje ilmasid tuleb ju igas mõttes ära kasutada.

Olge mõnusad!
hüvasti kiku!
ligi 3 ruumi puid mida minu ahi talvetoiduks vajab...


28. juuni. 2018.a.
Vana- Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar