teisipäev, 26. juuni 2018

Jaansoni rada 111. päev



 Ei tea kas naabrimehe kingitud värsked mustikad või mis see oli, mis ajas meid nii pikka rada kepikõndima, et peale 12,1 km ei olnud isegi väsimust. Nagu näete, taustal on kesklinna sild, mis sai uue asfaltkatte ning täna õhtul kell 22.00 avatakse see ka teistele sõidukitele, kuigi bussid ja operatiivmasinad lasti üle kogu aeg. Ja jalakäijad said ikka ka, ning ratturid jne...

 Tänane teekond kulges üle kesklinna silla, sealt Jahisadamasse, edasi Rannaparki, Kuursaali juurde Raimond Valgret külastama, siis mööda Rannapromenaadi Aloha juurde, sealt mööda Pärnu rannaniidu matkarada Side tänavale, siis mööda Kanali tänavat ja nagu Pärnus ikka, rajad viivad merest jõeni või jõest mereni. Viimaks jõudsime ikka Jaansoni rajale ja sealt üle kesklinna silla koju. Kõik on ja oli üleni positiivne, kuid natuke ära põlesin, sest kena ilm meelitas rajale ilma õlasallita. Olen angu keedetud vähk, sest ma ju pruuniks ei lähe, olgugi, et Portost tulles olin elus esimest korda pruunika jumega ja see püsib siiani, just dekolteeosa. Aga pole hullu, homme ma ei lase ennast praadida ja siis ei juhtu ka midagi. Homme tuleb natuke kuuris askeldada, sest täna sai veel ports laudu kuuri taritud, milles mina küll minimaalselt osalesin, aga ikkagi. Sama ega ma ei tea, kui ikka hommikul tuleb tunne rajale minna siis tuleb minna.

 Germo on ka nagu energiapomm, kiskus hetk tagasi kõik kaltsuvaibad maast, kloppis, lasi elamise tolmuimejaga üle ja tegi korda, lisaks pesi supitaldrikud. Seega mõjub ka temale igasugune rajatamine ülipositiivselt.

 Üritan täna varem voodisse minna, tuleb ennast režiimi vedada, sest öö ja päev kipuvad /nagu tavaliselt/ vahetusse mienma ja möödunud öösel või hommikul jäin alles kell 5 magama. Peale juturaamatu käest panemist, unustasin ennast ajakirju lugema ja juba oligi hommikuvalgus ennast ruloo vahelt tuppa pressinud.

 Nüüd suur fotogalerii, millest niigi pooled kustutasin:
minek üle remonditava kesklinna silla..
paadisõit...
üks mu lemmikohti Pärnus, vallikraavi juures...
kaarsild enne Jahisadamat
Jahisadamas
Kihnu Jõnn
Rannapark
see on higipisar...
esimene puhkepaus Rannapargis. Germo
imeline lehtla Kuursaali ees
Kuursaal
see mees on minu lemmikmees :)
rannas
rannapromenaadil
ALOHA
tervise paradiis
rannaniidu matkarajal
vaade rannaniidu matkarajalt merele
rannaniidu matkarajal
rannaniidu matkarajal...
rannaniidu matkarajal...
Kiirabi osakond
see pruuniraamiga...oli kunagi mu magamistoa aken
Kanali tänavas...
rajal...
rajal...
veel mõned kilomeetrid koju
tema sõidutab juba rahvast Pärnu jõel

Elamise imet!



26. juuni. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar