esmaspäev, 10. aprill 2017

ÜMBER AUGU- Lauriito


 Laupäeval kinkis hea Lauriito mulle oma tuttuue luuleraamatu "Ümber augu" mis on autori kolmas luulekogu. Aitäh! (Neid jäi ka kohvikusse VERSUS müüki, vaid 2 eurot tükk!)

 Lauriito loominguga on tuttav tegelikult juba pikki aastaid. Kui ma 12 aastat tagasi endale Poognasse konto tegin, oli tegelikult just Lauriito see kes mind esimese hooga ära ehmatas. No, teate, mina, selline õrnahingeline naisterahvas, kes oli seiniajani oma luuletusi avaldanud (aastaid) vaid kohalikus lehes "Pärnu Postimees" (toona oli selles lehes võimalik avaldada) ning saatnud tagasihoidlikult Eesti Luuleliidu konkurssidele. Julgesin Poognas mainida, et see ja see luuletus on avaldatud selles ja selles Luuleliidu kogumis, sain puhta peapesu.(no, sain vähemalt pea pestud!) Ehmatasin päris ära. Kusagilt tuli ju alustada ja tegelikult olid need Luuleliidu konkursid toona parajad motivatsiooniallikad ja kohad kus noorautor sai (heal juhul) oma luulet avaldada. Seega peab siiski tänama Ingvar Luhaäärt, et ta sellise võimaluse andnud on. Aga see selleks.

 2011. aasta 8-9. juulil toimus Mulgimaal, poeet Jaak Kõdara talus, Lilli külas NAK-i kirjanduslik seminar "Lätete peal." Miks ma seda mainin? Aga vot just sellepärast, et seal avanes meil Lauriitoga võimalus pikemalt vestelda, et kui Neitsid me oleme. Ei, ei, ärge mõelge midagi siivutut. Olen kord selline inimene kes võõrsil ei maga ning toona kestis melu seal ööpäevaringselt, kusagilt kostus pidevalt Contra naermist jne...ööhääled! Härra Lauriito üritas "magala" teises otsas und saada, kuid sääsed piinasid. Mina olin nii ehk naa unetu ja nii me maja ees, suurel kivil istudes lobisema hakkasimegi. Ja just siis ma tõdesin, et see kuri Lauriito on tegelikult selline heatahtlik ja õiglane, nunnu Lauriito. Miks seda nüüd mainin? Sest Lauriito kirjutas mulle raamatusse pühenduse mis seda seminari meenutas.

pilt pühendusega...

 Seminari pilte saate vaadata mu facebooki albumitest või SIIT.

  Nüüd siis raamatu juurde.

 Olles läbi aastate Lauriito loominguga enamvähem kursis, tean, et tegu on hea luuletajaga. Tõsi küll, antud luuleraamat sisaldab autori "krõbedamat" luulet (mida mõni õrnahingeline vast lugeda ei suuda), kuigi tal on ka väga palju romantilisi luuletusi, ka sotsiaalsemaid ja tõsisemaid. Samas oli minu jaoks selle raamatu lugemine kui ämbritäis jääkülma vett krae vahele, äratas üles, pani naerma ja oli kohati igati värskendav, kuna olen sellel aastal lugenud väga palju eesti autorite romantilisi (kohati läilasid)romaane (30 suisa).

 Lauriito on hästi julge väljaütleja ja mitte ainult paberil, ka reaalselt. Ta julgeb olla see kes ta olla tahab ja see kes ta on. (Neitside kiiks vist!) Minu jaoks täielik respekt, sest tunnen, et Neitsid (olen ise ka!) on sarnase loomuga. Mitte nüüd, et mina elu seksuaalsemat külge nii palju propageeriks, aga mingil määral teen ka seda mina, kuid arvan, et naisterahval on viisakam tagasihoidlikuks jääda. Eksole?!

 Jah, see raamat on tõepoolest üleni seksuaalne, kui mitte öelda....(mõtle ise või loe!) Seks ju müüb ja ega ma ei imestagi, et "Ümber augu" ka raamatumüügi edetabelites lutsu lööb.

Lauriito, aitäh selle lugemiselamuse eest!

mina sain sellises formaadis raamatu ;)

10. aprill. 2017.a.
Vana-Rääma

Rahva Raamatu lehelt:

3.70 3.52 €
  • RAAMAT

    ÜMBER AUGU. EKLEKTILINE PIZDASTRADATELISM

    Autor: LAURIITO
     482 Google +0  0 Share0
    „Ümber augu“ on Lauriito kolmas luulekogu, kuhu on koondatud legendaarse staar-perverdi viimase 20 aasta seniavaldamata pornopoeesia paremik. Erinevalt tavaluulest on ava-luule tihtipeale humoorikas, kusjuures raamatu koostamisel ja trükkimisel ei ole põhitähelepanu mitte vormile ja välimusele pööratud, vaid rangelt sisule keskendunud. Sisemusele, mis on tihke ja märg, sisaldades tervelt 108 luuletust! 
    Saadaval hinnaga, mis toob meelde paberikriisi perioodi 80ndate lõpus, kui kirjastused ei vallatlenud kaanematerjali ja kujundusega, kuid tiraažid olid laes ning raamatud odavad.
    POLIITILINE
    Kui meil terve riik on kreenis,
    miski pole otse,
    kaardub punaselt mu peenis
    tervitama sotse.
    Siiski meelsust varjan kiivalt,
    kiidan liberaali...
    Kui ta keeldub, vasaktiivalt
    küllap saan oraali.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar