pühapäev, 2. aprill 2017

PAHA PAIK- Gillian Flynn


  Ma polnud elu sees ühte raamatut kaks kuud lugenud. Polnud ma ka nii negatiivset raamatut enne lugenud, kui seda on Gillian Flynni "Paha paik." Eelkõige loeks ma raamatuid mis harivad, annavad palju mõtlemisainet, põnevust ja positiivsust. Kindlasti üks põhjus miks ma nii pikalt seda raamatut lugesin, on selle ülinegatiivne sõnum, roppus, vägivald, narkootikumid, lokkav vaesus, räpasus ja kohutavalt koledad ja julmad inimesed. a lihtsalt ei suutnud üle ühe peatüki korraga endast läbi lasta!

  Õnneks ostsin ma selle raamatu vaid paari euro eest ning selle paari euro eest raamatut ka oli. Aga ma ei näe põhjust miks kirjutada nii negatiivseid ja vastikuid raamatuid. Mind paneb üllatama, et autor on Ameerikas ülipopulaarne menukirjanik. Jah, tema romaani "Kadunud" sulest on ju ka vändatud film (vist "Lohetätoveeringuga tüdruk") ja ka seda on kiidetud taevani. Ütlen ausalt, PAHA PAIK on esimene raamat mille olen läbi lugenud selle autori loomingust, kuid teisi ma lugema ei kibele. Igasugune isu Gillian Flynni raamatute lugemisesks kadus.

 Raamatu tegevus toimub Ameerikas Kansase lähistel Kinnakees, räpases agulis (farmis) kus muidusööjast perepea Runner vorbib vaid tittesid teha, aga loobub nende kasvatusest. Ühel päeval tapetakse peaaegu kogu Day-de perekond ning mõrvas süüdistatakse pere vanemat poega Beni, kellele määratakse eluaegne vanglakaristus. Imekombel jääb ellu pere noorim tütar Libby kes 24 aastat hiljem hakkab mõrvalugu uurima. Kas Ben on selles mõrvas süüdi, seda ma ei reeda, lugege kui jaksate.

  Seda raamatut lugedes jõudis järjekordselt mulle kohale teadmine olen õnnelik, et olen eestlane, et elan nii imelisel maal- Eestimaal!

 Teadupärast on Ameerikas ohtralt saatanakumardajaid kes jõhkrate satanimiriituste läbi ohvreid toovad nii loomade kui lausa inimeste näol. Satanism on ka raamatu läbivaks teemaks, nagu ka sadism, külmaverelisus. Kohtavalt masendav raamat! Ei soovita nõrganärvilistele.

2.aprill. 2017.a.
Vana-Rääma

Rahva Raamat lehelt:

RAAMAT

PAHA PAIK

Autor: GILLIAN FLYNN
 8 Google +0  0 Share0
Libby Day oli kõigest seitsmeaastane, kui tema kohtus antud tunnistuse põhjal ta viieteistaastane vend süüdi mõisteti. Sellest peale on Libby sihitult aega surnuks löönud. Kui temaga võtavad ühendust inimesed, kes on veendunud, et tegelik süüdlane polegi Ben, hakkab Libby esitama endale küsimusi, mille peale ta pole varem julgenud mõelda. Kas see hääl, mida ta kuulis, oli ikka ta venna oma? Ben oli küll kohaliku väikelinna must lammas, aga kas ta tõesti oli võimeline kedagi tapma? Kas nende perekonna farmis varjatakse saladusi või petab Libby ennast, sest igatseb oma venda tagasi?
Libbyle hakkab selgeks saama, et tol päeval oli kõigil ta pereliikmetel midagi varjata. Eriti aga Benil. Nüüd, kakskümmend neli aastat hiljem, on aga veelgi keerulisem tõde päevavalgele tirida. Kes ikkagi mõrvas Day-pere liikmed?
Rahvusvahelise bestselleri „Kadunud“ („Gone Girl“) autori Gillian Flynni painav ja tume psühholoogiline romaan „Paha paik“ on kirjaniku teine romaan. „Kadunud“ ilmus kirjastuses Varrak 2014. aastal.

4 kommentaari:

  1. "Lohetätoveeringuga tüdruk" ei ole kohe päris kindlasti tema kirjutatud. See on Stieg Larssoni kuulsasse Millenniumi triloogiasse kuuluv raamat.
    Stieg Larsson (1954–2004) oli ajalehe EXPO ajakirjanik ja peatoimetaja. 2005. aastal ilmus tal esimene romaan „Lohetätoveeringuga tüdruk“, mis pälvis kohe suure tähelepanu. 2006. aastal järgnes „Tüdruk, kes mängis tulega“ ning 2007. aastal triloogia kolmas osa „Purustatud õhuloss“. Need kolm pärast autori surma ilmunud romaani on kujunenud lühikese ajaga ka rahvusvaheliselt tõeliseks fenomeniks. Praeguseks on rootslase Larssoni raamatuid müüdud terves maailmas rohkem kui 15 miljonit eksemplari.

    VastaKustuta
  2. Tänud info eest! Mind ilmselt eksitas siis Rahva Raamtu leht. Kopeerin: „Kadunud” on Gillian Flynni meistriteos - sünge ja salapärane psühholoogiline romaan, mis on raamatumaailmas tekitanud palju kõmu.
    Kes sa oled? Mis me oleme teineteisele teinud? Need on küsimused, mida Nick Dunne endale esitab viienda pulma-aastapäeva hommikul, kui tema naine Amy ootamatult kaob. Politsei kahtlustab Nicki. Amy sõbrad teavad rääkida, et naine kartis oma meest, et tal oli tema eest saladusi. Nick vannub, et see pole tõsi. Politsei leiab tema arvutist kahtlasi otsinguid. Nick väidab, et tema pole neid teinud. Ja siis veel need pidevad helistamised mehe mobiilile… Mis siis ikkagi juhtus Nicki kauni naisega?
    Romaani põhjal on ka valminud film, mille režissöör on David Fincher („Seitse”, „Lohetätoveeringuga tüdruk”) ja peaosades Ben Affleck, Rosamund Pike ja Neil Patrick Harris.
    Link ka siia: https://www.rahvaraamat.ee/p/kadunud/590043/et?isbn=9789985331408

    VastaKustuta
  3. Rahva Raamatu lehel ei ole midagi eksitavat. David Fincheri nime taga sulgudes on tema teised filmid lisaks Flynni "Kadunud" järgi tehtule.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, tunnistan viga. Lugesin hooletult ja keegi millalgi mainis ka, et see tema romaani järgi tehtud film, ning ma ei süvenenud korralikult...Tänud valgustamast!

      Kustuta