reede, 7. aprill 2017

Jaansoni rada 2.päev


 Täna läksime Germoga rajale juba enne kella 10-t. Eile murdis väsimus mind varakult maha, pakun, et juba peale poolt ühte ma magasin. See oli üle pika aja esimene õhtu mil ma raamatuga voodisse ei läinud. Muidu loen kella kahe või viieni lausa. Seega kepikõnd distsiplineerib. Olgugi, et öösel kella nelja ajal olin üleval ja segaduses. Aga ajasin ennast uuesti voodisse ja und jagus kella kaheksani.

 Hommikul oli enesetunne üllatavalt hea, kuigi eile õhtul peale rajalt tulekut olin näost punane nagu keedetud vähk. Endale imestuseks ei olnud ükski luu ega lihas kange ega haige.

 Täna läbisime Germoga 7 kilomeetrit. Ja täna liigutasin ennast ka natuke tempokamalt. Algul oli lausa tunne, et kepikõnniks uue sillani välja, aag siis kutsusin ennast korrale. Lõpetasime kolmel ja poolel kilomeetril. Rada oli vaatamata tuulisele tööpäevale rahvast täis. Isegi mõni auto tiirles seal, kinnisvara korrashoiu auto. Mõni võsalõikaja tegi ka oma tööd.

 Unustasin veepudeli taas kaasa võtta aga õnneks jäi teepeale Bestri pood, mis asub Pärnu Sõudeklubi vastas ning sealt ostsime jääteed ja alles siis tegime esimese istumispausi. Sealt oli veel poolteist kilomeetrit koju. Sinise katusega sotsiaalmaja juurest läksime üle tee Wendre juurde ja juba hakkasiki kodutunne tekkima. Vana Masinatehast lammutatakse jõudsasti, see jäi ka teepeale.

 Lõunauinaku tegin ka. Isegi Germo tegi. Ja nii see päev õhtusse jõudiski.
Ahjaa, parema jala hüppeliiges on veidi pinges, aga üldine enesetunne on väga hea ning juba mahuvad ühed püksid (mis ammu kapis seisavad) jalga. Väike tulemus näha.

 Homne päev jääb vahele, kuna kell 15.00 katsun juba Versuses olla, sest 15.30 algab Poetry Slämmi Pärnu eelvoor, kus koos (:)kivisildniku ja Kerttu Rakkega žüriitööd teeme Tarkade Klubis. Tule sinagi! Ja sellele järgneb kirjandus- ja muusikaõhtu kell 17.00-...

  Pühapäeval ehk taas.
Aga olgu mainitud, et ma siiski jään selle juurde, et "vähemalt" 3 kord nädalas kavatsen Jaansoni rajale truuks jääda. E i pinguta üle.

Mõned fotod ka tänasest:

2 km läbitud...
Germo jõe kaldal..
3 km läbitud...
korraks Germo istus, siis läksime natuke edasi ja hakkasime tagasi tulema..
on neetult ränk see mäkke tõus..
teel tagasi. paistab Sõudeklubi...
Pärnu Sõudeklubi
juba seda maja nähes tuli päike välja....poetuur, nestea...
väike puhkepaus Sõudeklubi juures pingil. poolteist km koju...
Wendre psitab...


7. aprill. 2017.a.
Vana-Rääma

5 kommentaari:

  1. Kallis õeke, sa oled tubli. Matkad pojaga teevad ainult head.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, kallis õeke! Üritan olla :) Kaal lõhub tervist ja tuleb midagi ette võtta. Aga oleme rõõmsad :)

      Kustuta
  2. Väga tublid olete! Mul siin ka väga mõnusad kõndimismarsruudid, aga kepikõndi kahjuks mu põlv ei kannata, tuleb veidi aeglasema tempoga läbi ajada...aga väga mõnus sellegipoolest...aastaringi ja peaaegu iga päev iga ilmaga! Jõudu ja edu!!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Heli! Me täna ei lähe, sest hakkan ennast varsti lille lööma :) Need Jaansoni rajad on imelised. Aga homme juba liigume taas. Jõudu ka sulle!

      Kustuta
  3. Hea, kui tunned end motiveerituna ja kindlasti ka pojale meeldib selline liikumine. Annab mõnusa enesetunde ning kukkuvatest kilokestest ei maksa rääkidagi. Pean silmas eelkõige ennast. Ise ka imestan, kui sujuvalt see aktiivsem eneseliigutamine mul käivitus peagi intensiivsemateks kõndimistrettideks. Ma tunnen, et minu puhul aeglasem kulgemine erilisi tulemusi ei anna, sestap lisan ikka tempot ja muudkui aga lidun, nii kaua kuni suudan või parajasti aega. Teatud perioodil jäi kaal ühele numbrile pidama, mitte ei tahtnud sinder enam allapoole minna. Kuid siis hakkasin korrigeerima toitumist, nii koguseid, jälgima söögikordi, kui ka seda, mida ja palju söön. Ei, mitte et ma nüüd grammipealt koguseid arevestaksin ja täpselt põletatud kaloreid loeksin, kuid ma analüüsin ja ka võrdlen, seda, mida ette võtan. Ei ole mul tarvis Fitlapi või muid kavasid, ise saab endaga väga palju tegeleda, kui on vaid tahmist ja aega. Nii et soovin Sullegi, tunne liikumisest rõõmu, lisa tempot ja tead, saad juurde aega oma eluteel. See on minu kõige suurem stiimul ja parem tervis muidugi ka. Edu Sulle ja pojale!

    VastaKustuta