reede, 22. juuli 2016

Veini, siirupit, maksapannkooke ja küüslauguhoidiseid

Nurga talu siirup ja vein. 

   Jälle üks päeva talvele lähemal! Ok, ok, ega ma talve just ei oota, sest olen suvelaps.

  Täna võõrustasin kõigest 5 külalist, aga lisaks sellele ladusin veidi veel kuuris puid, õigemini väikeseid valgeid klotse, mille poolvend oma töö juurest tõi. Ja hunnik euroaluseid on veel oma saatuse ootel. Eile ladusin ka veidi pruune klotse, mis ka toodi. Nii neid talvepuid jupi kaupa juurde tulebki, kuni kuur saab täis. Olen korduvalt maininud, et ma kohe ei salli viimaseid minuteid, seda igas mõttes. Seega ei jäta ma ka puude tellimist viimastele minutitele. Iseasi oli jaanuaris, 6. jaanuaril, kui kolisin keskküttega elamisest ahjuküttega elamisse, siis sai kiiruga võrkkottides puid tellitud, aga nendega kütmine läheb liiga kulukaks. Hetkel on mul kuuris 2,5 ruumi (50 cm) musta leppa ja üks laeni ulatuv riit pliidipuid ning teine ka juba kerkib. Mahub veel palju lõhutud euroaluseid ja klotse. Aga ega ma sellest ainult rääkida ei tahtnud. (heh, meenus rubriik: ise küsin-ise vastan)
valgeid klotse...

  Minu kallis Eve jõudis Soomest täitsa elusana ja tervena tagasi. Sushit Eesti moodi me küll ei valmistanud, nagu mõne päeva eest tögatud sai, aga muljeid kuulsin küll ja kohvi pakkusin ka. Oli rõõm taaskohtuda üle saja aasta! Ahjaa, Germo kordab, et Eve tõi talle riitsa kommi, sest see lagrits ei jää kuidagi meelde. Aga terve õhtu on ta rõõmus küll, järelikult ka rõõmustas Eve saabumise üle ;)

siin on suurem pilt Nurga talu toodetest

  Ja siis külastas meid taas kallis Anneli. Kui kellelgi on soovi endale siirupit  ja veini osta, siis andke mulle teada. Just nende pudelite omanikuks mina sain. Aitäh, Anneli! Ja, noh, sinust on ka juba üks Germo lemmik saanud.

maksa(pannkoogi)kotleti taigen

valmis need saidki...

mehele ikka meheports ;)

  Ahjaa, süüa tegin ka isegi. Lisaks päeval keedetud tartapudrule (tatar, sibul, sinep, sool, pipar, küüslauk, hakkliha) küpsetasin ma õhtul maksakotletid valmis. Õigem oleks vast maksapannkoogiks neid kutsuda, sest tulid üsna vedelad (maksakotletid on muidu ka vedelama massiga), kuna jahu sai otsa ja tööriietes ma poodi minna ei viitsinud. Äärmine laiksus, jah!
  Tegelikult meelivad mulle maksakotletid rohkem siis, kui nendesse on ka veidi liha pandud, aga suvi on ja pidevalt saab grillitud, seega...
  Koostis on järgmine:

700g maksa
2 sibulat
2 küüslauku (küünt)
soola
jahu
3 muna
pipart
sinepit

  Serveerisime imemaitsvate Kasearu talu küüslauguhoidistega ja sai päris hea. Neid müüakse talupoodides. Soovitan soojalt!
Kasearu talu küüslaugutoodang. Imehea. Müügil talupoodides

Homme on seenepäev!

22. juuli. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar