pühapäev, 3. juuli 2016

Mõne hetkega putukatest priiks

selline näeb välja pakend ja kõrval on kriidid
   Siirad ja suured tänud Mallele, kes mulle kriidid kinkis!
Elan vanas augulimajas, ahjuküttega korteris, esimesel korrusel. Selles majas on veel kuivkäimlad ja teadagi, igasugused porikärbsed, pisikesed tüütud kärbsed, sääsed ja muud mutuka-putukalised kipuvad ukseist ja aknedest elamisse tulema, kes segavad magamist. Pluss veel meeletult palavad ilmad teevad oma töö, nii olengi mitu ööd magamata olnud, aga täna sain probleemile lahenduse.

  Noh, ilmataat tuli ka oma vihmapilvedega appi, aga just selliste ilmade ajal kubises mu kodu igaugustest mutukatest. Eriti armastasid kärbsed mu suurt, bambusest tuulekella ja tiirlesid parves ka armatuuride all. Kärbselinte ma ei salli, esiteks olen pidevalt oma juustega nende küljes kinni ja teiseks ei meeldi mullle oma kodus pidevalt laipu näha. Kole, must ja jälk moodus kärbestest vabanemiseks.

  Jah, telekas ju pakutakse igasuguseid putukaid eemaldavaid vidinaid, aga need on kallid ja mul puudub igasugune usk nendesse.

  Kunagi, pakun, et üheksakümnendatel sai putukate eemaldamiseks ostetud keemiakauplusest kriit, tehtud sellega ustele ja akendele ristid peale ja kõik lendputukad (ja mitte ainult, näiteks ka sipelgad) kadusid. Aastaid ma ei teadnud nende kriitide olemasolust enam midagi ning täna sain meeldiva üllatuse osaliseks, kui hea Malle need kotist välja võttis ja mulle kinkis. Uskuge või mitte, vaid üks uimane kärbes on hinge heitmas mu köögikardinal. Õhk on puhas, ei ühtegi porilast ei ole kogu mu elamises ega ka vahetusläheduses. Ka praegu on kõik uksed ja aknad pärani. Tegin kriidiga ristikesed kõikidele akende ja uste piitadele ning elame nüüd nagu paradiisis ;)

Soovitan soojalt!
jah, te näete õigesti, kriidipakk maksab vaid 23 senti!

3. juuli. 2016.a.
Vana-Rääma

2 kommentaari:

  1. Aga meie linnakeses ainuke keemia pood on apteek kuigi viimasel ajal ka toidu poodides ohtralt keemiat pakutakse...,hakkan otsima seda imevahendit, sest ka mulle meeldib suvel aknaid lahti hoida. Aitäh, Margit!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jõudu, armas Danute! Taskukohane ja tõhus vahend on see tõesti. Ilusat õhurikast suve! :)

      Kustuta