laupäev, 2. märts 2019

NAISEVÕTT - Mati Soonik


 Mati Sooniku jutustus "Naisevõtt" sai loetud. See on siis selle autori kuues raamat, mille olen läbi lugenud ning 1 on veel öökapil ootamas.

 Tundub nii, et esimesed raamatud, mille selle autori sulest läbi lugesin, tiirlesid ümber teatud asja, aga paar viimast on juba täitsa loetavad. Vähemalt ei toimu mingit üleaisa löömist ja panemist. Autor oskab selles romaanis hinnata isegi peremudelit ja lausa nii üllalt, et peategelasest saab hea isa oma kasupojale.

 Tõsi küll, mingit "wau efekti" mul ei tekkinud ka seda raamatut lugedes, natuke liiga palju kirjeldamist mõjus pigem igavalt ja üksluiselt, aga selline kord on selle autori käekiri, et ta lahkab lahti ka teatud asjad, mis ei tarvitse lugejale üldse huvi pakkuda.

 Kriitikanooled laseksin ka toimetaja pihta. Korduvalt on kasutatud sõna "muikvel," mida meie keeles ei eksisteeri. Õige on muigvel. Jah, täheapsakaid ikka juhtub sisse, aga kui selline viga kordub ja toimetaja pole sellega midagi ette võtnud, siis...

 Ühesõnaga siin tegutseb üks kolmekümnendates mees, kes ei viitsi tööl käia ja keda ta vanaema üleval peab ja nunnutab. Vanaema aga ei salli selle mehe väljavalitut, kahekümnendates naist, kellel on ka poeg. Ühel päeval kõik muutub. Edasist ma ei reeda, lugege ise!

Rahva Raamatu lehelt:

Raamat

NAISEVÕTT

Autor: MATI SOONIK
 2 Google +0  0 Share0

Fredi elab vanaema juures, olles samal ajal Ailiga visiitabielus. Vanaema ei ole rahul lapselapse väljavalituga, kes pole tema arvates Fredi vääriline. Ailile ei sobi aga selline suhe, mille Fredi talle peale surub. Samas ei hooli noormees töölkäimisest ja mõtleb pigem oma haridustee lõpuleviimisele. Kuni ühel päeval seisab nende korteriukse taga Aili koos väikemehega, kes ütleb Fredile „tere, isa!“ ja vanaemale „tere, vanaema!“.
Lugeja osaks jääb vaid teada saada, kas laps oma naiivses siiruses suudab seda, milleks täiskasvanud pole võimelised.
ISBN 9789949525751
Ilmumisaasta 2015
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 176 lk
Mõõt 205x140x13 (mm)
Kirjastus EESTI RAAMAT
Lisamise aeg: 30.04.2016  Toode pole saadaval


2. märts. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar