pühapäev, 31. märts 2019

TELGI JA KOERAGA RÄNNUTEEL - Marje Ernits


  Enne suurt suve tuleb oma lugemisvajadus ära rahuldada, ehk siis saab natuke pausi ka peetud. Just lõpetasin Marje Ernitsa raamatu "Telgi ja koeraga rännuteel" lugemise. Ma ütleks, et see on pigem novell. Romaani nägu see raamat ei ole ja jutustus ka minu meelest mitte. Aga see selleks, tegu on täiesti loetava raamatuga.

 Esiteks viib autor meid rändama mööda imelist Eestimaad. Esimeseks peatuseks on tal Lemme rand, kus ta RMK alal telgib ja pargib ning jalutab mööda Treimani - Lemme - Kabli randasid. Oi kui tuttavad kohad! Aitäh, et viisid mind oma kunagisse kodukanti, see oli üks imeline reis!

 Siis sain ma sellest raamatust teada, et mul on nimekaim. Marje Ernits on ristinud GPS- i Margitiks. Nii vahva!

 Autor peatub taksikoer Iksiga veekodude ääres, veetes nii puhkust. Paraku osutub puhkus küll väsitavaks, sest igas kohas, kus ta peatub, lärmavad purjus inimeste seltskonnad. Ja eks Ernits elust enesest kirjutabki, sest ajad on muutunud, enam ei oska paraku inimesed arvestada teistega, ei austa endast vanemaid ning on liiga ülbed. Muidugi ei saa ma siin üldistada, aga selliseid tüütuid purjus seltskondi on suviti tõesti kõik metsaalused täis. Ma küll ise ei ole reisinud telgiga mööda Eestimaad, kuid paljud mu tuttavad ja sõbrad on, ning kurdavad ka ületarbinud noorte seltskondade üle.

 Igal juhul väga eluline ja haarav raamat. Ahjaa, Metsajärve ääres on ka peatus, ka Räpinas, Peipsi ääres ning Jõgeva kandis, Laiusel jne...

 Mulle see raamat väga meeldib! Aitäh!

Rahva Raamatu lehelt:
Raamat

TELGI JA KOERAGA RÄNNUTEEL

Autor: MARJE ERNITS
 6 Google +0  0 Share0
Kooliõpetajast naispensionär, kaasas kulunud telk ja ihukaitsjaks taksikoer Iks, suundub päevinäinud autoga suvist Eestimaad avastama. Reis algab Pärnumaalt mererannast ja viib reisija lõpuks Võrtsjärve kaldale. Teel kohtab ta mitmest rahvusest ja eri vanuses suvitajaid, aga ka abivalmis kohalikke elanikke. Reis kujuneb värvikaks, juhtumusterohkeks, nii et aeg-ajalt tundub peategelasele, justkui viibiks ta teleseriaali võtetel. Seda tunnet võimendavad looduselamused ja tuntud paikade taasavastamise rõõm.
ISBN 9789949567287
Ilmumisaasta 2016
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 144 lk
Mõõt 210x140x10 (mm)
Kirjastus EESTI RAAMAT
Lisamise aeg: 30.04.2016  
13.93 3.94 €
Kaupluses püsikliendile: 3.94 €
Kaupluses: 4.15 €
Kaup kätte: Kiirtellimusega: homme, 01.04


31. märts. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar