neljapäev, 28. veebruar 2019

SÄRASILMSELT - Mati Soonik


 Järjekordne Mati Sooniku raamat sai loetud. Mõni on veel öökapil ootamas. Ülisoodsalt sai neid millalgi osta ja lugeda mulle ju meeldib. Nii ma siis loengi. Ja alati blogin ka.

 See on selle autori raamatutest, mille olen läbi lugenud, kõige tagasihoidlikum ja südamlikum. Ei käi üksnes panemine, õigupoolest seda ei juhtugi. No see on tegelikult vanainimeste romaan, mille keskmeks on vana ja haige perekoer.

 Kõik oli üsna inimlik ja tore, ma lausa kujutlesin memme ja taati rannas, metsas, jalutamas jne...elu üle järele mõtlemas. Aga lõpp mind häiris, tundus nagu oleks terve inimene hullumajja pistetud, see oli minu jaoks kohutavalt ülekohtune.

 Mati Sooniku raamatud ei ole romaanid, need on jutustused, jooksevad ühe jutiga lõpuni välja, kohati tekib isegi selline tunne, et õhust jääb vajaka,  nagu raamat oleks kokku pressitud, pole hingamisruumi jäetud. Aga lugemine on õnneks ladus, seda ma hindan. Ja selle raamatu sisu ei olnud ka nii hüplev ja laiali asuv, muutus oli toimunud. Ja lugesin et see on Sooniku 8. raamat.

Soovitan lugeda vanadel inimestel, pensionäridel! 

 Aga ega ma rohkemat ei oskagi lisada, vaadake tutvustust Rahva Raamatust või siit:
Raamat

SÄRASILMSELT

Autor: MATI SOONIK
 2 Google +0  0 Share0
Mati Sooniku muhe, arvult kaheksas raamat keskendub vanemaealistele, juba suuresti oma elutöö teinud inimestele. Raimu peab pensionipõlve koos võõraspoja ja eaka puudlikoeraga, Anni on aga pühendunud tütretütre kasvatamisele ning mõlemad näivad eluga rahul olevat. Ühtäkki kohtuvad nad bussipeatuses ja selgub, et neid on noorusaastatel sidunud midagi rohkemat kui üksnes sõprus. Vanu aegu meelde tuletades veedavad nad toreda suvepäeva mere ääres ja leiavad, et elu pakub neile veel nii mõndagi ning ealistele terviseprobleemidele vaatamata tuleb edasi minna ikka särasilmselt.
ISBN 9789949525034
Ilmumisaasta 2013
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 144 lk
Mõõt 206x140x11 (mm)
Kirjastus EESTI RAAMAT
Lisamise aeg: 30.04.2016  Toode pole saadaval

28. veebruar. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar