pühapäev, 17. veebruar 2019

PÕRGUTULES PARADIISISAAR - Saale Väester


 Mul on nii,nii, nii kahju, et see raamat otsa sai! Tõsiselt! Uhh!
Saale Väester oskab üllatada. Iga raamatuga läheb tema looming üha põnevamaks. Mina nii nauidin raamatuid, mis on kirjutatud hästi lihtsas keeles, mis pakuvad põnevust, millest ei puudu sünd, seks ja surm...aga ka raamatuid, mis lausa haaravad või neelevad sind (või neelad sina neid). No ühesõnaga, Saale Väesteri uus romaan "Põrgutules paradiisisaar" (ma tahan lugeda "Põrgutules parasiidisaar") on vägaväga põnev ja omanäoline. Pisut isegi muinasjutulik, realistlik muinasjutt. Aga mina olengi see kes usub veel muinasjuttudesse. Jee!

 Kuna Saale käsitleb väga paljudes romaanides suhteid ja need on enamjaolt dramaatilised või traagilised, valusad, aga õpetlikud ja edasiviivad. Nendes tegutsevad alati mateeria kaks poolt - mees ja naine. Nii on siingi need pooled olemas, aga lisaks kirele, armastusele ja hingelisusele jutustab see raamat ülipõneva loo kahest eestlasest kes satuvad nn. paradiisisaarele, kus leiab tegelikult aset täielik põrgu, lausa õõvastav põrgu, mitte, et põrgud mitteõõvastavad oleks.

 Saare kuningas Cesar on täielik diktaaor, kes, lisaks oma naise - kuninganna tapmisele - vägistab korduvalt oma poega. See on väga võigas ja julm tegu! Aga õnneks leiavad ka halvad situatsioonid lahenduse, ja kõik võib pöörduda...kuhu ja milliseks iganes.

 Muide, eestlannast saab selle saare kuninganna! Aga ma ei tahaks üldse rohkem midagi reeta, laena või osta see romaan, hind pole ka üldse soolane! Meie Saalega vahetasime ning see on pühendusega raamat ja läheb mu eriliste raamatute riiulisse.

 Aitäh, hea Saale, et sa niiiiiiiiii põneva raamatu kirjutasid!

Rahva Raamatu lehelt:
Raamat

PÕRGUTULES PARADIISISAAR

 13 Google +0  0 Share0
Kruiisilaeval teenindajatena töötavad Mirtel ja Urmas sõlmisid kolleegidega kihlveo: ööbida üks öö laeva päästeparves otse ookeanilainetel. Ärgates on nende esimene mõte – võitsime! Ja seejärel kohe teine – aga kus siis laev on? Laeva ei ole. Keegi oli parve kinnitanud liiga lohakalt. Lähedal asuv paradiisisaar tundub päästva õnnena. Alles spioonidena vanglamüüride vahele suletuina ning surmanuhtlust oodates saavad Mirtel ja Urmas aru, et õnnest on asi väga kaugel.
ISBN 9789949551668
Ilmumisaasta 2018
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 180 lk
Mõõt 210x146x15 (mm)
Kirjastus KENTAUR
Lisamise aeg: 30.11.2018  
15.15 14.39 €
Kaupluses püsikliendile: 14.39 €
Kaupluses: 15.15 €
Kaup kätte: Kiirtellimusega: homme, 18.02



17. veebruar. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar