teisipäev, 12. veebruar 2019

ARMUVALUS - Mati Soonik


 Nonii, kolmas Mati Sooniku raamat sai loetud! Sedakorda on tegu tema romaaniga "Armuvalus." See on neist raamatutest, mille olen selle autori sulest läbi lugenud, kõige parem. Ka süžee poolest.

 Olgugi, et taas on raamatu iseloom sarnane eelmiste leotud raamatutega, taas tegutseb romaanis üks alfaisane ja leidub ka naisi, kes ei suuda oma mehele truud olla, ikka panevad kõrvalt, nagu Sooniku raamatutes ikka. Kui mõelda sellele, et raamat pidavat autori nägu olema...siis mnjah...

 Ilmselt autor ei väärtusta peremudelit. Olen seda ka enne maininud ja jään sellele arvamusele truuks. Ise raamatuid kirjutades tõden, et autor kirjutab (kas suurel või vähesel määral) ennast raamatusse, eriti romaanidesse. No muidugi ilustatud ja tähtsustatul kujul, lisades asjale tuure juurde, aga kirjutab.

 Mõnel määral on see raamat ka õpetlik ning ma usun, et selliseid peresid, kus naine sokutab oma abikaasa kaela armukese lapse on meil ka Eestis. Aga ma ei kujuta ette mis tundega see naine küll elab. Kas südametunnistus piinama ei jää?

 Jah, seksil on kooselus või abielus või partnerite vahel tähis ja määrav roll, olen sellega nõus. Aga abikaasad, kui nad on ennast sidunud, võiks teineteisega oma muresid jagada, nagu abielutõotuses on lubatud. Milleks meil suu peas on? Milleks rajada oma liit valedele? Ma ei mõista...

 No mul on Mati Sooniku raamatuid veel öökapil ja ma juba lausa huviga ootan kas mõni neist ei sihi vaid ühte auku. Kuigi jah, see raamat on loetav. Aga kohati tundub nagu oleks süžeed tahetud venitada, pikemaks kirjutada, aga see pole hästi õnnestunud. Kuigi vanarahva tarkust (mis mulle väga meeldib) ja vanasõnu ning tuttvaid luuletusi on raamatust hea lugeda ja meenutada, aga selles raamatus just need jätavadki mulje, et süžeed oleks nagu nende arvelt pikendatud. Ma saaks aru kui tegu oleks autori enda luuletustega...Aga see selleks, siiski austan seda, et vanu väärtusi elustatakse ja hoitakse aua sees.

 Ja tegelikult tegutseb siin üks ütlemata hea isa ja abielumees Jüri, kes vaatamata võimalustele suudab truuks jääda oma abikaasale, kellesse ta juba koolipõlves armus.

Rahva Raamatu lehelt:

Raamat

ARMUVALUS

Autor: MATI SOONIK
 2 Google +0  0 Share0

Kaks abielupaari elavad oma igapäevast elu, käivad tööl, kasvatavad lapsi ja pealtnäha on kõik hästi. Ometi on igaühel neist omad mured.
Eevi on jõudnud veendumusele, et abikaasa teda voodis ei rahulda.
Helil, kes töötab haiglas medõena, on tekkinud ühe patsiendiga kuum salasuhe.
Jüri on arvutist huvitava suhtlusportaali leidnud ja loeb nüüd ajaviiteks seksikate inimeste tutvumissoove. Samas tunneb ta, et peaks kodus rohkem lastega tegelema.
Kõige vähem muretseb Vambola, kes leiab, et maailm on ilusaid naisi täis, võta vasakult või paremalt. Pealegi on käes maikuu, aga kevadel hakkab kõigil armumisvõimelistel inimestel veri kiiremini liikuma.
ISBN 9789985659670
Ilmumisaasta 2012
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 158 lk
Mõõt 205x140x12 (mm)
Kirjastus EESTI RAAMAT
Lisamise aeg: 30.04.2016
14.323.53 €
Kaupluses püsikliendile: 3.94 €
Kaupluses: 4.15 €
Kaup kätte: Kiirtellimusega: homme, 13.02





12. veebruar. 2019a.a
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar