neljapäev, 14. veebruar 2019

TIIVARIPSUTUS - Mati Soonik


 No mõningad Mati Sooniku raamatud on mind veel öökapil ootamas, aga vastu hommikut sain leotud tema raamatu "Tiivaripsutus." Mis seal ikka, käekiri on pmst sama mis eelnevalt leotud raamatul, ikka need teiste luuletused, ikka need kirjad. Raamat koosnebki kirjadest.

 Peategelane Peet, vabaabielu elav kahe tütre isa, taaskord üks alfaisane, kes ei suuda olla oma naisele truu, teeb endale konto kusagile IHA portaali ja hakkab armukest otsima, just armukest, mitte naist. Nii tekib tal pidev kirjavahetus erinevate naistega, erinevatest maakondadest. Ise pesitseb ta oma perega Hiiumaal.

 No igavaks muutus see raamat, sest raske oli järge pidada, mees kirjutas mitme naisega ja tõesti, tõesti, raamat koosnebki kirjadest. Kohati on uskumatu, et naised selliseid kirju kirjutavad., aga ju on ka siis selliseid naisi ilmas olemas. Ju siis on. Ma ei oska kosta. Mehed teavad.

 Minu ajoks vastik raamat, jäle lausa. Miks peaks üks pereisa üldse niimoodi ringi hoorama?

 Ma nii lootsin romaanile teistsugust lõppu, et jääks see peategelane ükskord oma naisele vahele, sest ta valetas talle väga pikalt ning käis võõraid naisi keppimas. Aga paraku naine uskus teda sinisilmselt ja soostus viimaks temaga ka abielluma. Jah, mees tegi talle abieluettepaneku alles siis kui oli riburada pidi naisi ära magatanud ja ükski polnud talle sobinud. Ühesõnaga mees kes ei vääri mehe "nimetust."

 Nüüd teen Sooniku raamatute lugemisest pausi, kõik on liiga sarnased omavahel ja see ringiaelemine on vastik. Väga vastik. Huvitav, kas mehed mõtlevad, et nad teevad selle hooramisega endale nime? Et muutuvad naiste silmis ihaldatumaks? No kindlasti ei muutu, vastikuks muutuvad. Ja kui mõni naine, armastust otsides, natuke tihedamini mehi vahetab, ristitakse ta kohe hooraks või litsiks. Jälk!

 Kui tahad siis loe seda raamatut, minu lemmikute hulka see ei kuulu.

Rahva Raamatu lehelt:
Raamat

TIIVARIPSUTUS

Autor: MATI SOONIK
 1 Google +0  0 Share0
Ma ei rända maises elus enam üksi, vaid omaealise naisega, kellel on minuga kaks last. Paraku olen rahulolematu ja mulle tundub, et midagi on vaja ette võtta.
Paberid on mul puhtad - ma pole kunagi abiellunud. Kalli, kellega juba kaheksa aastat koos elan, on vallasema ja saab meie mõlema tütre pealt toetusraha. Truudust pole ma talle igatahes seni murdnud, sest temast on minule rohkem kui küllalt. Aga kas Kalli on minu jaoks siiski see ainus ja õige? Mul on ju sarved maha jooksmata ja tiivaripsutus kulub mulle kindlasti ära. Otsustan tutvumisteenistuse abi kasutada ja loodan oma halliks kippuvat elu senisest huvitavamaks muuta.
ISBN 9789985657706
Ilmumisaasta 2010
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 175 lk
Mõõt 205x140x10 (mm)
Kirjastus EESTI RAAMAT
Lisamise aeg: 30.04.2016  
13.99 3.94 €
Kaupluses püsikliendile: 3.94 €
Kaupluses: 4.15 €
Kaup kätte: Kiirtellimusega: täna 14.02




14. veebruar. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar