reede, 15. veebruar 2019

Jaansoni rada 134. päev


 Juhhuuu, jõudsimegi Germoga täna rajale kepikõndima! Õigupoolest 2 kilomeetrit me tegelikult ei tegelenud aktiivse kepikõnniga vaid hoidsime ennast keppidega jäärajal püsti, siis avastasime, et Rääma tänava kõnnitee on peaaegu jäävaba ning teise 2 kilomeetrit saime siiski ennast aktiivselt liigutada. Jah, algatuseks üle 4 km ette ei võtnud, sest peaaegu 2 kuud polnud me rajale saanud, viimati käisime 18. detsembril.

 23. detsembril jäin ma nii haigeks ning haigus kestis lausa üle kuu aja. Ja kuna ma põen ka paradotiiti, siis eriti külmetada ka ei julge. Aga me juba ammu kibelesime rajale ja täna ärgates juba päike säras, polnud kahtlustki, et me ei lähe. Õues on kevadet, õhk on väga soe, aga jõejää on endiselt paks ja kalameestest tulvil. Jääle me ei kippunud.

 Kuigi eile oli muulil tuuline, on tänane ilm ka tuulevaikne, nii hea ennast liigutada. Hetkel ma ei tunne väsimust ega ühtegi valu, loodame, et see nii jääbki. Eks tasapisi hakkame taas kepikõndi harrastama, sest märts ei ole enam mägede taga ja ma loodan, et paari nädala pärast on rada jääst puhas.

 Ega ma enne jonni ei jäta, kui mu kaalunumber on kahekohaline! Kes siis veel ei tea, hakkasin kepikõndima 6. aprillil 2017. aastal, võtsin alla 30 kg, sellel talvel tuli 4 tagasi, kuna ei saanud rajale, aga võimeldes olen taas 2 kg kergem. Ühesõnaga praeguse seisuga olen vaid kepikõndimisega kaotanud 28 kg, aga kaalun alles 115 kg. Kui kepikõndima hakkasin, kaalusin lausa  143 kg. Seega kui ka sina tahad kaalust alla võtta, liiguta ennast, kepikõnni! 

 Ahjaa, me ei kepikõnni (tavaliselt) iga päev, vaid 2-5 päeva nädalas ja kilometraaž on 4-18 km.

 Enesetunne on ülihea!

Väike fotogalerii kulub alati kepikõnni juurde.
Germo ja kepid...
ilma mütsita veel ei lähe...
mehed uudistavad kas jää kannab...
selline liuväli siis...
vaheopeal oli Jaansoni rada isegi käidav...
1 km läbitud...
kalamehed jääl
2 km läbitud...
ei ole väsimust, ei ole...aga lokilammas olen hetkel, olen :)
esimene ja ainus istepaus. Germo
tagasi mööda Rääma tänavat







15. veebruar. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar