neljapäev, 21. veebruar 2019

VIHMATÜDRUK - Margit Peterson


 Eile jõudsid "Vihmatüdrukud" koju ja loomulikult võtsin ma öösel oma 20. lapsukese lugeda, nagu mul ikka veel kombeks on. See on jah mu 20. raamat, ehk 8. romaan. Mul on tänaseks ilmunud 8 romaani, 8 luuleraamatut, 2 novelli- ja jutukogu ning 2 lasteraamatut. Kas on lisa tulemas?

 Jah, lisa on kindlasti tulemas, aga ma ei oska veel öelda millal, aga sellel aastal. Plaan on kalli Ema elulooraamat lõpuni kirjutada (no ema kirjutab ise, mina koostan ja lisan kui midagi vaja on ning trükin arvutisse) ja lastele on tulemas MIA LOOD, mis on toimetatud, aga armas Jana alles tegeleb selle imearmsa raamatu illustreerimisega. Ja lastele on veel midagi - lasteluule raamatu käsikiri on koos ja ootab ka illustreerimist ning toimetamist. Tegelikult on ka novelli- ja lühijuttude kogumiku käsikiri põhimõtteliselt koos ning üht koma teist veel. Aga igal asjal oma aeg. Romaane kirjutan ka endiselt.

 Öösel kell 3.13 sain "Vihmatüdruku" lugemisega ühele poole. No päris huvitav oli lugeda millega ma aasta eest hakkama sain. Jah, 2018. märtsis viirutasin sellele raamatule punkti. Tegelikult kirjutasin selle ühte sarja, aga kirjastaja arvas, et see on liiga erinev, nii saigi Vihmatüdrukust omaette raamat. ta tuli küll õhuke lühiromaan, aga ka lühiromaanid on loetavad. Oleks ta vormistatud väiksemasse formaati (nagu ma soovisin, aga pole ka sellisel formaadil viga midagi), oleks lehekülgi rohkem. Ja kiri võinuks ka suurem olla. Aga loetav on ta sellegi poolest ja ma luban, et pakun põnevust.

 See on ka pmst mu esimene noorteromaan, mida kõlbab lugeda nii lastel, noortel kui ka täiskasvanutel. Ühesõnaga - kogupereromaan! Tegevus toimub väikses armsas Lavassaare alevis, Lavassaare vanas asulas, Vana- Pärnus ja Pärnus.
  Mind on alati köitnud igasugused põnevad nimed (nimemaagia), nii jookseb ka sellest raamatust läbi nimeteema, millega oli ülimõnus mängida. Aga rohkem ma ei reeda.

 Minu käest otse saad vaid 8 euroga ning posti panen 9.45 eest!
Minu pangakontonumber on: EE381010902003166000. Selgituseks pane VIHMATÜDRUK.

 Jah, poodides on ta palju kallim, aga kuna tegu on õhema raamatuga ja kaaned on pehmed, õnnestub mul seda soodsalt müüa. Kui soovid "Vihmatüdrukut" endale soetada siis võta ühendust juba täna! Aitäh!

 Rahva Raamatu lehelt:
Raamat

VIHMATÜDRUK

 23 Google +0  0 Share0
Vahel, tunnistame seda endale või mitte, on nimemaagial meie elus vääramatu jõud. Ka kohtadel, kus inimene elab, on võime domineerida ja inspireerida. Nii sündis ka see lühiromaan.
"Rain on ju inglise keeles veel Vihm, sellisel juhul oledki sina, mu kallis tütreke Vihmatüdruk, Raino on Vihmapoiss ja noh, mina olen sellisel juhul Vihmataat,vana mees juba ju,“ muigas Rainold.
Margit Peterson on Pärnu kolumnist, literaat, poetess, kirjanik, vabakutseline ajakirjanik ja ema kahele täiskasvanud pojale.
ISBN 9789949732128
Ilmumisaasta 2019
Keel eestikeelne
Lehekülgi 80 lk
Mõõt 210x1147x5 (mm)
Kirjastus HELI KIRJASTUS
Lisamise aeg: 19.02.2019  
15.20 14.44 €
Kaupluses püsikliendile: 14.44 €
Kaupluses: 15.20 €
Kaup kätte: homme, 22.02






21. veebruar. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar