kolmapäev, 27. veebruar 2019

JAGATUD SUVI - Ene Sepp


 Vastu hommikut sain loetud Ene Sepa noorteromaani "Jagatud suvi," mis kõneleb hobustest ja hobuinimestest. See on juba kolmas romaan, mille selle autori raamatutest läbi lugenud olen. Eelnevalt on mul loetud Ene Sepa raamatud: "Väike roosa pilet paradiisi" (mis on mu lemmik) ja "Taeva tühjad tribüünid."
Aga näib, et tal on ilmunud 7 raamatut.

 Mina olen ka lapsena palju hobustega kokku puutunud, sestap natuke tean ka nende hingeelu ja üht koma teist ka ratsutamisest, aga ikka väga minimaalselt. Sestap oli hariv lugemine mõnes mõttes, kuigi ma eeldanuks, et autor paneb rohkem rõhku detailide tutvustamisele, sest osade asjadega ma ei saanudki romaani lugedes tuttavaks. Jah, hobuserauad, rakmed, hüpped jnejne...on tuttav teema, aga mulle eei meeldi kui ma ei leia raamatust mõne asja kohta selgitust ja pean guugeldama, pool raamatust läheb kaotsi.

 Kirjutatud on muidugi hästi, nii saab kirjutada vaid inimene kes ongi hobuinimene- hobulausuja. Või siis on Ene Sepp teinud tohutut tööd, et inimese ja hobuse hingeelust infot saada. Kuid ma kahtlustan, et ta siiski on ise nii lähedalt selle teemaga kokku puutunud. Võin muidugi ka eksida.

 Üldkokkuvõttes meeldib mulle see raamat väga. Algus oli ainult liiga veniv, kogu aeg ootasin, et millal küll ometi midagi toimuma hakkab. Aga sisu oli põnev, toimub nii mõndagi. Kahjuks ei saanud teada kes rosetid ära lõhkus ja nii mõnigi küsimus jäi õhku ning raamat lõppes ootamatult, kuidagi mitte just põnevalt ega oodatult. Aga ikkagi ma kiidan, sest mina küll nii paksu raamatut sellisel teemal kirjutada ei oskaks, sestap täielik austus minu poolt!

 Tegu on noortekaga, aga lugeda võiksid kõik, eriti meeldiks see raamat hobuinimestele.

Aitäh, Ene! Ootan ja vaatan mida veel pakud!

P.S. See on taas pühendusega raamat ja läheb mu eriliste raamatute riiulisse.

Rahva Raamatu lehelt:

Raamat

JAGATUD SUVI

Autor: ENE SEPP
 19 Google +0  0 Share0

Sigridi elu on juba aastaid tiirelnud ümber ratsutamise ja eriti ümber imekauni raudja mära Mileedi, kellega ta peaaegu iga päev sõitmas käib. Viimaks kätte jõudnud suvevaheaeg tähendab, et Sigrid saab veel rohkem aega tallis veeta ja Mileediga harjutada, et suvelõpu võistlustel oma möödunud aasta esikohta kaitsta.
Ent Sigridi plaanid lähevad sassi, kui talli tuleb uus sõitja ja treener teatab, et Sigrid peab oma hobust temaga jagama hakkama. Pikkamisi hakkab tüdrukule tunduma, et ta kaotab uuele ratsutajale nii Mileedi kui ka kõik oma sõbrad. Aga kui tema elu segi paisatakse, siis ei pea ka sellel uuel kergem olema!
ISBN 9789949852901
Ilmumisaasta 2018
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 272 lk
Mõõt 215x143x20 (mm)
Kirjastus TÄNAPÄEV
Lisamise aeg: 25.01.2018
18.9017.96 €
Kaupluses püsikliendile: 17.96 €
Kaupluses: 18.90 €
Kaup kätte: Kiirtellimusega: homme, 28.02




27. veebruar. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar