pühapäev, 21. august 2016

Väsitav, aga õnnelik nädalalõpp...



    Hästi mõnus tunne on olla vahel netimaailmast eemal ja veel mõnusam tunne on, kui sulle sõbrad ja lähedased helistavad, tundes muret kuhu oled kadunud. Muretsemiseks ei ole vähematki põhjust, minuga on (peaaegu) kõik kõige paremas korras. Lihtsalt paar nädalat tagasi sai vennaga kokku lepitud, et 20. augustil läheb suuremaks tööks. Et miks taasiseseisvumispäeval? No, räägitakse, et eestalne on tööinimene ja miks ei võiks tööd teha ka sellel päeval? Pealegi on mul alati abiks vend Heiki (ei viitsi poolvennatada, sest ta on tõesti mulle Vend suure algustähega). Aitäh, Heiki!

venda oodates tõstsin saagimata puud ja osad euroalused kuurist välja
ja need euroalused ootasid paar nädalat lõhkumist ja saagimist. lõhkus ja saagis Heiki
kuur pärast seda, kui olin saagimata puud välja tõstnud, pliidipuid vaid 1 ja veerand riita
Heiki sõrgkangiga euroaluseid lõhkumas


  Laupäeva hommikul jooksin korra netist läbi ja rohkem ma siia ei jõudnudki. Jõudsin alles nüüd, pühapäeva õhtul. Kuigi on mul kombeks oma avalikku päevikusse jäädvustada tegevus ka piltide näol, siis, ausalt üteldes, ma olin vahepeal nii läbi, ei pildistamine ei tulnud meeldegi. Ja, kui ma täna oma teisest kodust pesemast tagasi jõudsin olid noorem poeg Geio ja vend Heiki juba kenasti kuuriesise puhtaks teinud ning asjad kuuri pannud. Tegelikult alustasin eile lõuna ajal euroaluste ja saagimata laudade välja tõstmist kuurist, sest venna tulekuni oli aega. Kui vend kohale jõudis, hakkasin talle puid ette andma ja kinni hoidma, tema saagis ning mina ladusin ka need kuuri riitadesse. Lahke naabrinaine Külli liitus meiega varsti ning minu kohustuseks jäi puude kuuri tassimine ja ladumine. Aga kuna tegu on euroalustega, on nende küljes ka palju naelu ja naeladega puude ladumine on omaette kunst. Oleks kuur vaid jahe olnud, oleksin asja ka rohkem nautinud, aga kuur oli nagu kuum saunalava, nii ma siis käisin aegajalt toas vett joomas ja väikseid pause pidamas. Kui olime juba 7 tundi aktiivselt puudega ametis olnud, "kutsus üks kallis inimene mind korral." Tegelikult ta nägi kui läbi ma olen, kuigi me omast arust oleks edasi töötanud. Nii ma siis oma (turbane kuuripõrand, sest ilmselt on seal olnud kunagi turbabrikett) seasõrad puhtaks pesin ja tuppa askeldama tulingi. Kalla oli kenasti juba šašlõki praeahju (sest väligrilli ei jaksanud lihtsalt enam kasutada) küpsema pannud, panin teise pannitäie ka friikartulaid ning sõime kõik kenasti kõhud täis. Lahkudes mainis Heiki veel, et äkki teeme täna edasi, kuid ma olin segaduses ja väsinud, ega vastanud midagi. Peale hilisõhtut dušši ma põhimõtteliselt kukkusin voodisse, aga üle 8 tunni eriti magada ikka ei jaksa, nii ma juba peale 8 hommikul silmad lahti lõin. Kui õde hommikul helistas ja teatas, et läheb maale emale kartulaid võtma, käis ka minul korra mõte peast läbi, aga siis meenus puude teema ja...Kui ma hommikukülalised ära saatsin, kobisin lõunauinakule, kuid magasmiseks jagus napilt pool tundi, kui juba oligi vend järgmise puukoormaga kohal(vanad palgid jmm..) ning läks tööks. 5 tundi jaksasin kuidagi moodi, siis sai ikka jõud väga otsa. Meenus, et eelõhtul olin lubanud Germole, et lähme oma teise koju duši alla ning see lubadus tuli täita. Muidugi olin ise ka ülepeakaela saepurune ja turbane, ning seadsimegi sammud Piiri tänavale. Võtsin julguse kokku ja läksin tööroobades, õnneks ühtegi tuttavat vastu ei jalutanud. Tegelikult oli vennal plaan kogu töö lõpuni viia ning see plaan tal ka teoks sai. Õnneks tuli mu noorem poeg Geio ja aitas vennal töö lõpuni viia, nii nad koristasid ka kuuri esise jne...Vaid saepuru kotti toppimisega kavatsen hommikul tegelda, kui ikka liigun.
   Igal juhul suured, suured tänud Heiki, Külli ja Geio! Kuur on peaaegu puid täis ja külma talve me ei karda. Homme teen pilti ka, sest õhtupimeduses mu telefon häid pilte ei tee. Need pidid siin on päevavalgel tehtud.

armas hetk teises kodus, kui tulin duši alt trepile tervist rippuma...meie Kiti tervitab naabrikass Jossut Jossu silmi pestes.



21. august. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar