pühapäev, 14. august 2016

Pühapäev pihlaka-õuna moosiga



   Kui tavaliselt käime me teises kodus chillimas, šašlõkitamas, dušši võtmas, loodust nautimas jne...laupäeviti, siis sellel korral lükkus see pühapäeva. No, eile oli ju Augustiunetus, mis kujunes armsaks ja värvikaks, siis täna nautisime, erinevalt eilsest, (ilmast) päikeselist Pärnu suve. Jah, veidike tööd sai ka tehtud, ehk siis õunu ja pihlakaid moosi tarvis korjatud. Jah, te lugesite õigesti, keetsin mõned purgid pihlaka-õuna moosi. Koostiseks:
tooraine potis
pihlaka-õuna moos

pihlakad
õunad
kaneel
suhkur

  Koguseid ma ei ütle, sest teen tavaliselt kõike silma järgi. Mulle meeldib see mõru maitse mille pihlakas moosile annab ning õunamoose ma tavaliselt ilma kaneelita ei tee, sest just kaneeliga need maitsevad mulle kõige enam, kuigi ma just eriline moosi sööja ei ole, vahel talvel tuleb isu peale, siis on hea võtta, mitte poest kalli hinna eest osta. Pealegi, minu meelest on oma tehtud hoidised alati paremad.



ülihea suutäis

  Šašlõkki küpsetamsime Rakvere toodetud punase jogurtimarinaadis lihast. Ütlen ausalt, ma pole ammu nii head šašlõkki saanud! Natuke krepka maitsega mahlakas ja soolaga ka mitte üle pingutatud, just selline see šašlõkk on. Soovitan (soojalt)! Spetsiaalselt blogipostituse tarvis pildistasin ka pakendit. Kõik 5 inimest sõid ja kiitsid.

  4 purki on taas mu sahvris juures kokku 32 ja juba söödud 6 purki. Aga kurgid ja letšod on alles sisse tegemata. Kes teeb-see jõuab!


14. august. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar