reede, 19. august 2016

Minu neljajalgne doktor

Eve ja Zorro

   Oi, kuidas mul meeldib kassiteemal sõna võtta viimasel ajal. Kellele ei meeldi, ärgu lugegu, ei ole kohustuslik. (Fb-s on korduvalt aasitud ja tõreletud kasside teemal, mitte just minuga, aga üleüldiselt. Aga see just ajab kirjutama)
  Nagu pildiltki näha, ravib minu pisike kiisu Zorro Eve jalga. Nägin seda esimest korda, kuigi Zorro armastab magada ka minu südamepoolsemal rinnal. Lööb nurru ja magab. Vasakul pool ei püsi. Kui Evega rääkima hakkasin, selgus, et tal ongi see jalg haige, või õigemini kiirgab valu jalga ja lausa talla alla. Zorro keeras vabatahtlikult ennast tema jalale magama ja jäi sinna (umbes) 5-6 minutiks, kuni Germo ta paelaga sealt ära meelitas.
   Internetist leiab palju selle teema kohta artikleid. Näiteks:

   Inimesed, kellel on kodus kass, pöörduvad arsti poole kordades harvemini kui ülejäänud. Kõik teavad ilmselt, et tasub vaid puudutada sooja ja nurruvat kiisut, kui raske päeva pinged kaovad. Otsekui haihtuvad iseenesest, ning sünnib ime — hetkega saabub rahu. Ega asjata nimetata kassi neljajalgseks doktoriks. Nad leiavad eksimatult meie valutava koha ning sätivad end mugavalt sinna peale lamama, sageli veel ka käppadega haiget kohta masseerides.
  Paljud legendid räägivad kasside võimest näha rohkemat kui inimesele nähtav valgusspekter ning jälgida teistsuguseid sagedusi või olendeid tegutsemas.
Kassi nurrumisel on tervendav vägi! 
Kassid tekitavad nurrudes vibratsioone, hiljutised uuringud kassi nurrumise võnkesageduse (20–140 Hz) kohta näitavad, et sellel võib olla kehale raviv toime – sealhulgas stressi maandav, hingamisprobleemide korral aitav, vererõhku alandav, mõjub tervendavalt lihaste ja kõõluste vigastuste korral. Veel on nurrumisel põletike paranemist kiirendav ja luid tugevdav mõju ning lisaks olla kassiomanikel 40% vähem riski südameatakki saada.
  
 Kogu artiklit saate lugeda SIIT.

  Ei saa mitte oma siinsesse päevikusse lisamata jätta ka oma rõõmsat uudist. Minu neljas luuleraamat "Külalood ehk vaaderpass" on hetkel Rahva Raamatu poodide müügiedetabelis 9. kohal! Jeee! Aga nüüd on vaid paar raamatut poodidesse jäänud, siis on kogu tiraaž läbi müüdud.

müügiedetabeli 9. koht, jeee! :)

 Mida tegi kodune inimene? Jah, süüa tegin ka ka, hommikul kaerahelbeputru ja lõunaks praadisin kartulaid munaga, Väga hea sai, sest ma polnud vast ligemale kuu aega praekartulaid teinud. Kurgisalat oli ka kõrval. Jne...
  No, ja 2 purki õunamoosi keetsin ka veel valmis ja 2 purki suvikõrvitsat ka. Muide, esimest korda tegin marineeritud suvikõrvitsat. Nelki ma ei pannud, lihtsalt mõnikord hakkab mulle nelgimaitse vastu. Kuigi Eve retsepti järgi käib sinna veel karri, aga ma ei pannud, sest mul seda ei olnud. Pood ju seitsme maa ja mere taga. Koostis siis järgmine:

2 purki õunamoosi ja 2 purki suvikõrvitsakompotti

1 suvikõrvits
suhkrut
soola
äädikat
vett

  Kena reede õhtut!

19. august. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar