kolmapäev, 24. august 2016

Minge metsa!

Germo Kabristes

   Et kuhu eile kadusin? Minge metsa!
  Nagu plaanitud sai, sõitsime eile seenele. Kabristesse seenele või õigem oleks ütelda Lindile seenele? No, igal juhul Potsepa küla ei ole ka sealt kaugel ja mul on sihuke tunne, et just Potsepalt kostusid ka paugud, kui me rikkalikku seenesaaki metsas kokku korjasime.

  Mis seeni saime? Puravikke, kukeseeni, timpnarmikuid, kuuseriisikaid, kaseriisikaid, kännuseeni, tõmmuriisikaid, võiseeni, männiriisikaid, erinevaid pilvikuid ja vast midagi veel, aga täna enam ei meenugi. Ühesõnaga metsad on seeni täis, minge ja korjake! Sellel korral marineerisin 7 purki ja soolvette panin 2 purki seeni. Lõpetasin öösel kell 3 alles, seega blogima ei jõudnud. Aga väga hea tunne on. Isegi väga, väga hea tunne on. Tahaks juba uuesti metsa.

  Veidike olime ka Kabristes Annelil külas, jõime väga maitsvat ja puhast kaevuvett, degusteerisime maitsvaid veine (just degusteerisime, ei mõtle valesti! ;) ) ning jäädvustasin mälestuseks ka mõned pildid. Eriti armas ja asjalik ema on Annelil. Ema Meida saab jaanuaris juba 80 aastaseks, aga aitas usinasti töömees Aleksandril kuusehekist kärbitud oksi lõigata. Ja pakkus meile lahkelt küüslauke, sibulaid, mädarõigast jne...Anneli muidugi pakkus ikka ka. Aga Meida memm läks kohe ise kartulaid võtma, et mulle külakostiks kaasa anda. Oh, teate Kabriste tüdrukud, väga huvitav ja hea kartul oli, poolenisti lilla ja poolenisti kollane, aga väga hea maitsega. Ma küll ei tea mis kartulaga tegu on, aga maitses küll hästi. Pildid siin blogis kõnelevad enda eest!
  Anneliga kohtume alles järgmisel aastal, kuna laupäeval sõidab ta juba atagasi oma teise koju-Lapimaale. Aitäh, kallis Anneli, et aitasid mu suve veel imelisemaks muuta!

  Blogin ruttu ära ja tõttan kööki, sest seal podisevad järgmised keedised.

Aitäh, sõbrad!

24. august. 2016.a.
Vana-Rääma
maailma parim kaevuvesi
perekoer Tessa
eilne saak
Germo ja seened
minu lemmikseen-kaseriisikas
jäädvustatud hetk maal käimisest
põnevad türgioad
suur ämber ja pesukaus triiki täis
9 purki seeni juures

Aleksander ja Meida kuusehekiga asjatamas

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar