kolmapäev, 15. mai 2019

Sammhaaval parema tervise suunas...


 3 päeva on viimasest blogimisest möödas ja selle aja jooksul on nii mõndagi juhtunud. Näiteks täna juba liikusin, 2 km tuhisesin maha, sest mul on kepikõndimise rütm sees ja ma ei oska aeglaselt liikuda. Eks ma katsun ümber õppida, või siis mitte.

 Olen vahepeal oma toidusedelit kardinaalselt muutnud. Esiteks kuulub iga mu söögikorra juurde nüüd ka 1 küüs küüslauku. Mis sest, et mu hingeaur võib ehmatav olla, tervis on siiski tähtsam. Ja juba tunnen ennast paremini. Alles eilsest tuli küüslauk mu ellu tagasi. Tänud, hea Piret! Ja Piret, ka need teised soovitused, segasin teepuuõli ja kookosõli omavahel kokku ning olen kahe päevaga kroonilisest haigusest prii, või m avähemalt näen, arvan ja tunnen nii. Sinu antud soovitused on juba kahe päevaga toiminud, aga nagu soovitasid nädala neid järgida, teen seda. Tõesti super! Ma tunnen ennast inimesena!

 Mulle mainiti, et pean sööma 5 korda päevas  ning ei tohi saia ega leiba üldse tarbida, ei ole nii, 3 korda päevas on kohustuslik süüa, ülejäänud korrad on lihtsalt boonuseks ning vajadusel võib iga toidu kõrvale süüa kas viilu leiba või viilu saia. Rohkem ei tohi, nagu ka ei tohi võileibadest oma kõhtu täis süüa, mida paljud teevad.

 Ka veresukhrut pean mõõtma 3 (kokku 6, sest enne sööki ja peale sööki) korda päevas, ei rohkem. Olingi hädas juba oma ajagraafikuga. 

 Inimene tunneb tegelikult ise ära mille järgi tal isu on. Jah, diabeetik peab magusa söömist piirama, aga minul natuke seda isu tekib, siis söön kas tomatit või juustu (aitäh soovitamast Reena ja Anna Liisa!) ja see ei ole liiast, ei tõsta veresuhkrut. Mina ei usu ühtegi toitumisspetsialisti, sest iga inimene on erinev, nagu ka ta organism, aga toitumisspetsialistid annavad tihtilugu erineva organismiga inimestele samu toiduretsepte, mis on täiesti vale!!! Mul on palju tagsisidet.

 Lisaks söön ma siiski ka pihve ja kotlette. No mu sügavkümas neid jagub ja ega ma neid minema ei viska. Lihtsalt enam ei liialda, söön ühe pihvi ühe toidukorra juurde. Lisaks leiutasin kavala nipi, praeahjus on ju rest olemas, panen pihvid restile ja alla veega täidetud panni (et see kärssama ei läheks). Nii tilgub üleliigne rasv pannile, ei jää pihvisse, nagu seda juhtub praetud asjade puhul. Praepanni panin üldse kappi ära.

 Õlidest tarvitan vaid linaseemneõli, tilgutan seda toidusse ja toidule. Eile panin ka juurvilja-tuunikala supisse. Lisan tarvitasn ka linaseemneid, sest linaseemnejahu on nii kallis, ma ei jaksa seda osta. Ausalt. Luban endale vaid ühe smuuti päevas, mis koosneb keefitist ja linaseemnetest ning kookoshelvestest. Blender lõhub linaseemned kenasti ära ja mingit maitset ka ei anna, jood nagu tavalist keefiri. Seda tarbin ühe toidukorra kõrvale. Puuviljasmuutisid ma enam ei tarbi, aga vahel ühe puuvilja päevas luban, kuid ei söö banaane, õunu ega vinamarju, need sisaldavad liiga palju suhkrut. Ahjaa, hommikupudrule panen kultuurmustikaid. Igal hommikul sööme vee ja piimaga pooleks keedetud kaerahelbeputru, millele olen lisanud vaid veidi soola. Germo sööb seda moosiga.

 Hommikuohvile panen ühe magusaine tableti (fotol canderel) aga õhtuteed joon ilma suhkruta, Germo joob meega, mis mulle on täielikult keelatud.

 Kasutan PAN soola, see on küll kallis  ja vaid 2 g päevas tohib kasutada. Kuna saia või leivakatteks kasutan või asemel avokaadot ja küüslauku, raputan sellele natuke soola.

 Näiteks lõunaks keetsin riisi köögiviljadega ja kõrvale sõin ühe pihvi. Ei tõsta see mitte veresuhkrut! Enne mõõtmist oli veresuhkur 9,9 ja kahe tunni pärast 9,2. Ja kuuslaugu, avaokaado ning tomatisai oli ka kõrval, ning klaas piima ja pool paprikat.

 Käisin perearsti juures, õigemini perearsti õe käest versuhkru aparaati (no pole nimi veel meeles, vist Glükomeeter) ning mulle anti kaasa ka nõelad, süstimisnõelad, aga ma ei kavtse ennast süstima hakata, sest insuliin on liiga mürgine. Kavatsen toitumise ja tablettidega oma veresuhkru korda saada ja stabiilsena hoida. Ausalt. Olen oma haigusega küll sõbraks saanud, kui nii öelda võib, aga ma saan hakkama, ka looduslike preparaatide abiga. Aitäh, hea Urve, et nii palju mind juhendasid! Berberini kapslid jõudsid juba täna kohale ning Tseiloni kaneel samuti. Guugeldage nende kohta, ma ei hakka oma blogisse kopeerima, tuleb liiga pikk postitus.

 Olen juba tänaseks (nädala eest avastasin terviserikke) vererõhu korda saanud, perearsti õde mõõtis. See on 130-85. Paremat annab olla :) Okei, annab, annab, aga ma olen kindel, et vererõhk läks mul kõrgeks (nädala eest 170 ülemine) just kõrge veresuhkru pärast. No eks laupäeval paistab kas mulle jäetakse vererõhutabletid peale või ei. Laupäev pole enam mägede taga, siis lähen endokrinoloogile.

Eks ma jätkan blogipostituse kirjutamist, kui meenub, et millegist jäi kirjutamata, seega jälgige, kui huvi on. Nüüd aga fotod ikka ka.

Olge terved!
olen leiutaja :) pihvid restil ja plaat all, vesi plaadil
veresukur on 10 pügalat nädala jooksul langenud, 9,9 enne söömist
riisiroog, pihv kuulub ka komplekti
pärast riisiroa ja pihvi söömist ja 2 km kõndimist veresuhkur 9,2
imerohi - Tseiloni kaneel
tootereklaam
imerohud -Berberini kaplsid (guugelda!)
selline mahukas komplekt perearsti õelt
vajalik kirjandus perearsti õelt
diabeetiku päevik . taas perearstilt
nõelad, mida mul ilmselt ei hakka vaja minema
vajalik kirjandus perearsti õelt
sellise komplekti sain perearsti õe käest täna

15. mai. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar