teisipäev, 28. mai 2019

Jaansoni rada 155.päev


 Ei mina suuda niisama jalutada, ikka aktiivset kõndi on vaja. Olime vaid tunnikese rajal ja läbisime vaid 4 km. No ühte kilomeetrit käisime 12 minutit, normaalses tempos ning vahepeal korra ka istusime ja nautisime ilma. Mulle on lapsest saati vihmased ilmad meeldinud. Ja täna on soe ka. Pigem hakkas mul kodus külm. Rajale minnes pakkisime ennast korralikult sisse, mina panin fliisi jope alla ja Germo pusa. Natuke raskem oli ennast kubujussina liigutada, aga muidu kulges kõik kenasti.
  Eks ma pean ju ka rajal kõigeks valmis olema, nagu 24 h kodus olen. Küsisin korduvalt Germo käest ega tal paha ei ole ja kas ta ikka jaksab. Jaksas. Ja üleüldse olen veel ta haigusest liiga hell, tahan, et ta püsiks mu silmapiiril. Kui jääb natuke kauemaks kööki istuma, siis kas hõikan või lähen vaatama. Aga küll ma taas oma rahu tagasi saan, hetkel on kõik alles liiga värske.

 Mina ise olen siis tänasest ühest ravimist taas prii. See on see kõige kangem veresuhkru alandaja Diaprel, mida pidin algselt võtma lausa 2 tükki hommikusöögi ajal. Kahte võtsin vaid 2 päeva ja nädalaga vabanesin ka teisest. No ei ole mulle seda vaja, sest täna mõõdetud veresuhkur oli täiesti normis, näit: 5,9 (kuini 6,1 on normaalne). Aga kuna ma olen iseenda katsejänes, pean jälgima ja olema ka valmis muutusteks. Olen. Mu enesetunne on väga hea, ei ühtegi peapööritust ega mingitki uimasust. Aga igaks juhuks üle 4 km ma ette võtta ei julgenud. Kõik sujus kenasti.

 Kallis kooliõde Aili tõi mulle täna maltsa :) Okok, tegelikult võib nii mugavaks minna, kui ravimtee materjal sulle koju kätte jalutab. Aga ega linnast eriti pole soovitav ravimtaimi korjata, maalt nopitub taimed on puhtamad. Nii ma saan siis tarbida oma kodukandi ravimtaimi. Mõnus! Aitäh!

 Täna oli ka vaaritamispäev. Kuna ma söön igal söögiajal erinevat toitu, keedan ja küpsetan osad asjad eelneval päeval juba valmis, uunis saab ju soojendada. Seega kaerahelbepuder on hommikuks valmis, ka köögiviljasupist jagub homseks ning pruunist riisist peaks ka mitmeks päevaks jaguma. No ja kalmaarirõngad said ka ahjus valmis küpsetatud, seekord fooliumil ja pisut tilgutasin linaseemneõli ka peale. See on tervislik.
Täna tegin ka esmakordselt toortatrajahuga smuutit, maitses hästi. Õhtusöögiks ongi kalmaarirõngad rohke köögiviljasalatiga. Eile olid krevetid ja viimased kanašašlõki jupid köögiviljasalatiga. Kõrvale ma ei söö midagi, joon kas vett või teed.

 Aga mis seal ikka. Väike galerii kuulub ka asja juurde.
mina olin ka rajal. ausõna.
...
2 km läbitud...
...
...
münusalt vihmane rada...
eilne õhtusöök
piparmünt kodukandist
saage tuttavaks, Longus Lauk Koongast :)
kalmaarirõngad
pruun riis keedetuna (lõunasöögi kõrvale)

Sauhpakaa!

28. ami. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar