laupäev, 4. mai 2019

ARMASTUSE VÕLU JA VALU - Ivi Soomre


 Loetud sai Ivi Soomre poolt kirjutatud raamat "Armastuse võlu ja valu."

 Autor nimetab seda lühijuttudeks läbi elu, aga mina ütlen, et tegemist on jutustusega, mille peatükid on alapealkirjadega märgitud. Täpsemalt on tegu lühijutustusega.

 Seda raamatut poodidest ei leia, on ringitrükitud Naali Liivranna poolt ning küljendatud ja trükki antud OÜ Pilditeenuste poolt (Supeluse 2, Pärnu).

 Kuna autor on selle üsna värskelt kirjutanud ja trükki andnud ja kuna tegu on 83. aastase autoriga, on tegu sootuks teistsuguse (hästi lihtsa ja loetava) käekirjaga ning tegevus ulatub tema noorusaega, sestap on põnev lugeda kuidas siis elati.

 Peategelaseks on on "lõbus naine" Roosi, kes nooruse ja lolluse tõttu oma lapsest ilma jääb. Vanemas eas ta kolib oma isatallu elama ning abiellub. Ta ei ole külarahva poolt soositud oma lõtvade elukommete pärast kuid peale abiellumist hakatakse temasse paremini suhtuma. Ühel päeval leiab perekoer Roosi maja juurest imiku, keda Roosi hakkab oma lapseks pidama.
 Tollel ajal jutus selliseid olukordi tihedamini ja ega keegi eriti huvi ei tundnud ka kelle imikuga tegu oli. Nii hakkaski Roosi seda last oma pojana kasvatama. Poiss oli sõnakuulmatu ning Roosi otsustas nõialt abi otsida...Rohkem ma ei reeda.

 Kiidusõnad krapsakale Ivile, kes veel nii kõrges eas kirjutab. Aitäh selle raamatu eest, läheb ka eriliste raamatute riiulisse, sest pühendus on sees.

 Ivi müüb neid käest ka 7 euroga, paar tükki vist on veel olemas. Kui sul on suur soov, võin aidata.


4. mai. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar