reede, 28. detsember 2018

VANAISA VÕLUHAAMER - Urve Tinnuri


 Vaat kus lops, lasteraamat röövis une!
 Tõsi ta on. Õhtul hakkasin Germole seda Urve Tinnuri lasteraamatut "Vanaisa võluhaamer" ette lugema ja sattusin nii hoogu, et ei pannudki raamatut enne käest, kui see lõpuni loetud sai. Miks mitte põigata läbi lasteraamatu oma lapsepõlvemaale? Tõsi küll, minu lapsepõlves olid teised kirjanikud ja teised lood, aga miski või keski ometi viis mind selles raamatus lapseaega tagasi.

 Urve kirjutab niiiii mõnusalt. Nüüd olen lugenud tema luulet, romaane ja ka lastejutukesi. No vapustav! Ja nüüd ma tahaks seljatada müüüdi, et proosakirjanik ei oska luuletada või luuletaja ei oska romaani kirjutada jne ...Ma ei ole sellega üldse nõus. Igal juhul olen ma leidnud Urve näol hingesugulase, nagu ta ise ka armsalt pühenduses mainis. Aitäh! Jah, see on taas pühednusega raamat ja läheb eriliste raamatute riiulisse.

 Kui kellelgi tekib küsimus, et miks ma Germole ette loen, siis vastus on - Germo ei oska kahjuks lugeda ega kirjutada, aga kuulata oskab ja saab ka aru. Nii juhtuski õhtul, et ta tahtis kuurist haamri tuua ja oma padja alla panna. Päriselt. Ja kogu ettelugemise ajal oli ta lõbusas tujus, sai naerda, nagu sain ka mina. Armas Urve, sul on vapustavalt hea fantaasia! Ja millised nimed ja nimetused!

 Raamat kõneleb sellest kuidas võluhaamer viib peategelase, 7 aastase Reediku, koos pilvepiirile lahkunud vanaisaga unemaailmas seiklema, ja need seiklused on tõsiselt põnevad, fantaasiarikkad ja lustakad. Kui sina tahad oma lapsele või lapselapsele unejutuks midagi lugeda, siis soovitan just seda raamatut! No lihtsalt põnev! Üleni! 

Rahva Raamatu lehelt:
Raamat

VANAISA VÕLUHAAMER

Autor: URVE TINNURI
 1 Google +0  0 Share0
Urve Tinnuri kümnes lasteraamat "Vanaisa võluhaamer" kutsub mudilasi ja nende vanemaid kaasa teekonnale unenägude võlumaailma. 
Kuueaastane Reedik elab koos ema ja vanaemaga. Oma pärisisast ei tea ta midagi, kasuisa töötab meretagusel maal, kus elavad jõuluvana ja põhjapõdrad, emal on aga ilmast ilma tuline kiire. Ka Reediku vanaisa on siit ilmast lahkunud juba nii palju aastaid tagasi, et poiss ei mäletagi teda. 
Seitsmendaks sünnipäevaks annab vanaema Reedikule üle kingituse vanaisalt – võluhaamri, millega koputades saab poiss minna unenäos oma vanaisa juurde. Igast tema unenäost saab suur ja imetore seiklus, kuid kahjuks on see lubatud ühtekokku ainult viiel ööl...
ISBN 9789949966745
Ilmumisaasta 2015
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 126 lk
Mõõt 210x148x8 (mm)
Illustreerija(d) HELVE HUTTUNEN
Kirjastus CANOPUS
Lisamise aeg: 30.04.2016  
12.14 11.53 €
Kaupluses püsikliendile: 11.53 €
Kaupluses: 12.14 €
Kaup kätte: Kiirtellimusega: täna 28.12


28. detsember. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar