teisipäev, 4. detsember 2018

JUNE I JULIEN-Madli Lippur


  Uhh, ma ütlen! Tibutagi! Jah, sain just loetud Madli Lippuri romaani "June I Julien," mis võitis Tänapäeva romaanivõistlustel (2016) 1. koha.

 Vaatasin, et autoril ongi vaid 1 romaan ilmunud, loodan südamest, et ta kirjutab veel.

 Tegelikult tekkisid mul lugedes vastandikud tunded. Algus oli nii ilus ja paljutõotav kuni hetkeni mil vennast ja õest said verepilastajad, nad mitte ei armunud teineteisesse, vaid nad lausa armastasid teineteist, armastasid hullumiseni, vereni. Jah, just vereni, sest nad lõikusid teineteist, ühendasid vered ka päriselt.

 June ja Julien olid õde/venda, Julien Juneist 24 aastat vanem, neil oli üks isa aga erinevad emad. Ema suri noorelt. Kui June oli 12 aastane, kohtusid nad üle aastate Julieniga ja siis ...

 Tegelikult on see valus teema, eriti veel siis kui inimene ei tea oma päritolust ja sugulastest midagi, kui ta on näiteks lapsendatud jne...Iial ei või teada kellega sa suhtled, kellesse armud ja kas ei või tegu olla su õe või vennaga. Sestap mina leian et iga inimene peab teadma oma juuri, peab juba selles mõttes, et ei toimuks verepilastamist, ei sünniks haigeid lapsi jne... Samas ei saa ka alati kindel olla et paljud vanemad ei ole (või on) omavahel lähisugulased .... Just need paarid kelle perre sünnivad kõik (geneetiliselt) haiged lapsed, võiks oma sugupuu uurimise südameasjaks võtta.

 Ühesõnaga teema läks minu jaoks võikaks ja natuke .....vastikuks, aga Madli Lippur kirjutab ja kirjeldab seda teemat ikka väga-väga hästi. Uskumatult hästi. Ta on ikka väga hea kirjanik ja teema valdaja, või on tohutut tööd teinud sellise raamatu kirjutamiseks. See raamat kindlasti väärib romaanivõistluse 1. kohta. Oleks ometi selline armastus kõikide vahel, nagu ta kirjeldab. Mitte õe ja venna vahel, sest verepilastamine,,,uhh, ma ütlen!

 Väga-väga hea raamat! Soovitan!

Rahva Raamatu lehelt:


Raamat

JUNE/JULIEN

Autor: MADLI LIPPUR
 287 Google +0  0 Share0

Üle aastate kohtuvad õde ja vend. Kaks üksildast hinge tõmbuvad ja põimuvad ... Ühtäkki saab selgeks, et hinge ja füüsist ei saa lahus hoida. Keelatud armastus teeb haiget, aga kumb on valusam: elada armastuseta või armastada valet inimest? 
Madli Lippuri (s 1984) debüütromaan puhastest tunnetest võitis Tänapäevas 2016. aasta romaanivõistlusel esikoha.
ISBN 9789949850280
Ilmumisaasta 2016
Keel eestikeelne
Formaat Kõvakaaneline
Lehekülgi 328 lk
Mõõt 215x143x20 (mm)
Kirjastus TÄNAPÄEV
Lisamise aeg: 01.12.2016
19.908.50 €
Kaupluses püsikliendile: 8.50 €
Kaupluses: 8.95 €
Kaup kätte: Kiirtellimusega: reede 07.12


4. detsember. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar