reede, 28. detsember 2018

UNE VIIS NÄGU - Urve Tinnuri


 Täna tegelesin taas ettelugemisega, ehk siis lugesin läbi Urve Tinnuri lasteraamatu "Une viis nägu," mis on järg raamatule "Vanaisa võluhaamer."

 Teate, nii mõnus on lugeda lastekaid, ausalt! Lugege ka! Mulle meenuvad ajad, mil lapsepõlves või noorukieas sai loetud igasuguseid muinasjutte, näiteks raamatuid "Tuneesia muinasjutud", "Osseedi muinasjutud" jne...No ja mingil ajal oli mu lemmikuks "Sinihabe," mis oli väga karm raamat, aga millegipärast meeldis. Miks ma sellest kõigest räägin? No, Urve Tinnuri lasteraamatud lihtsalt meenutavad mulle neid, mitte, et süžee sarnane oleks, kaugelt mitte, aga midagi nendes on, midagi sellist, mis lausa kutsuvad lugema. Mõnus kirjakeel eelkõige, ohtralt vanarahvatarkust, mida autor jagab ja mida peaksi meeles pidama. Väga, väga palju äratundmisrõõmu.

 Nüüd on Reedik saanud juba 12 aastakseks. 12 aastane poisslaps pole mitte veel täiskasvanu, ta vajab hoolt ja lähedust sama palju kui 7 aastane, aga selles õrnas eas ilmnevad juba uued muutused, näiteks soovib Reedik oma lähedast kallistada, aga häbeneb. Reedik kogeb ka esimest armumist ja leiab endale tüdruksõbra.

 Reedikut on kasvatanud vanaema, ema ja kasuisa. Paraku on ema talle pärisisa kohta valetanud, kuid puberteedieas Reedik otsib üles oma pärisisa ja hakkab temaga algul salaja suhtlema. Mitte kunagi ei tohiks ükski lapsevanem kasvatada oma last bioloogilise isa või ema vihkamise vaimus, mitte kunagi ei tohiks ka varjata laste eest, kes on nende bioloogiline vanem. Varem või hiljem võib see valusalt kätte maksta. Õnneks selles raamatus kulgeb kõik kenasti.

 Sarjast on ka veel kolmas raamat, jälle on aastad edasi läinud, kohe asun ka seda lugema. Ja olen õnnelik, et kallis Urve Tinnuri ja ta raamatud teevad meie katsumusterohke aastalõpu lustakaks ja lapsemeelseks, sest Germo tõeliselt naudib neid. Mina ka! Aitäh!

Rahva Raamatu lehelt:


Raamat

UNE VIIS NÄGU

Autor: URVE TINNURI
 2 Google +0  1 Share0

Käesolev raamat on otseseks järjeks aastal 2015 ilmunud lasteraamatule VANAISA VÕLUHAAMER. Seiklustest unenägude maailmas on möödunud viis aastat, peategelane Reedik, kes eelmises raamatus valmistus kooli minema, on nüüd juba kaheteistkümneaastane koolipoiss. Ja ikka oleks vaja head nõu ja abi oma vanaisalt. Õnneks on võluhaamer alles... 
Hea lugeja mäletab kindlasti, et seitsmendaks sünnipäevaks andis vanaema Reedikule üle kingituse tema varalahkunud vanaisalt – võluhaamri, millega koputades sai poiss minna unenäos oma vanaisa juurde. Igast tema unenäost sai suur ja imetore seiklus, kuid kahjuks oli see lubatud ühtekokku ainult viiel ööl. Kuid vanaisal õnnestus kaubelda välja pisut lisaaega...
ISBN 9789949984947
Ilmumisaasta 2017
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 80 lk
Mõõt 210x148x5 (mm)
Illustreerija(d) HELVE HUTTUNEN
Kirjastus CANOPUS
Lisamise aeg: 11.05.2017
11.1510.59 €
Kaupluses püsikliendile: 10.59 €
Kaupluses: 11.15 €
Kaup kätte: kolmapäev 02.01



28. detsember. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar