kolmapäev, 26. detsember 2018

LUULE, AMETNIK - Aile Alavee


 Pealkirjale pilku heites võib tunduda, et tegu on luuleraamatuga, aga nii see siiski ei ole. Tegu on Aile Alavee poolt kirja pandud jutustusega "Luule, ametnik," mis saavutas kirjastuse Tänapäev 2011.aasta romaanivõistlusel 3. koha. See raamat läheb mul eriliste raamatute riiulisse, kuna see on pühendusega. Jah, väga mõnus on teiste kirjanikega raamatuid vahetada, sest olen endiselt lugemishoos ja just jõulude aeg on selleks väga sobiv. Aitäh, Aile!

 Kui ma seda raamatut lugema hakkasin, tundus algul, et teema on mulle võõras, sellise poliitilise alatooniga, et poliitika on koht kuhu ma oma nina ei torgi, pole lihtsalt minu maailm. Aga võta näpust, raamat osutuks nii loetavaks, et ma terve tänase päeva kibelesin seda edasi lugema.

 Pedagoogist eestlannast naine, kes pettub oma mehes, lendab elama ja töötama Brüsseli võimukoridoridesse. Avastab enda jaoks täiesti uue, ent pisut hirmutava maailma. Lisaks lendab ta elus esimest korda ning pisikesest provintsilinnast naasnuna on see tema jaoks paras katsumus.

  Kuidas ja kas Luule, õbluke eestlannast naine, oma elu ja tööga Europarlamendis hakkam saab ning mis temaga seal juhtub, sellest loe juba ise. Mina igatahes tundsin, et õppisin läbi selle raamatu taas killukese ühte Euroopa linna tundma.

 Jutustus on ka romantiline, sellest ei puudu ka kahe lähedase inimese suhteteema ning raamat laseb meid piiluda Euroopa Komisioni võimukoridoride tagakambritesse.

 Oli põnev lugemine!

Rahva Raamatu lehelt:

Raamat

LUULE, AMETNIK

Autor: AILE ALAVEE
 2 Google +0  0 Share0

Reedetud armastus lennutab Luule, tagasihoidliku väikelinna õpetajanna, tööle Brüsselisse Euroopa Komisjoni võimukoridoridesse. Seal tuleb elukogenematul, pigem kunstiliste kui praktiliste kalduvustega naisel saada hakkama paljude keerukate olukordade ja eri rahvustest inimestega. Muu hulgas vaatab ta kogemata liiga sügavalt silma pikaripsmelisele prantsuse poisile, kes osutub õige kõrgeks ametnikuks. “Luule, ametnik” on jutustus maailma avastamisest ja taltsutamisest ning eneses selgusele jõudmisest. Aile Alavee armastab eri maailmu, proovib järele eri elusid, kombib nende habrast luulelisust ja sügavat naljakust, püüab painutada keelt kõike seda kajastama ning jagab oma kirjutatud lugusid hea meelega teistegagi. “Luule, ametnik” saavutas kirjastuse Tänapäev 2011. aasta romaanivõistlusel III koha.
ISBN 9789949272259
Ilmumisaasta 2012
Keel eestikeelne
Formaat Kõvakaaneline
Lehekülgi 166 lk
Mõõt 220x148x16 (mm)
Kirjastus TÄNAPÄEV
Sari TÄNAPÄEVA ROMAAN
Lisamise aeg: 30.04.2016    Toode pole saadaval



26. detsember. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar