kolmapäev, 31. oktoober 2018

MULL - Birk Rohelend


  Lõpuks sain loetud Birk Rohelennu romaani "Mull." Just lõpuks, sest tahtsin lausa kolmel korral lugemist pooleli jätta.

 Ostsin selle raamatu endale, aga õnneks vaid mõne euro eest, muidu oleks vist küll rahast kahju hakanud. Ausalt. See on üks igavamaid ja seosetumaid romaane mida viimasel ajal lugenud olen. Isegi Silja Vaheri romaanid on paremad. Ostma sundis mind hea hind ja see et raamat on saanud Bestselleri konkursil 2. koha. Aga ma pettusin, pettusin ikka päris palju ja ma ei mõistagi miks see raamat 2. koha vääriliseks tunnistati??? No päriselt...

 60 esimest lehekülge võiks täitsa olemata (lugemata jätta) olla, edasiminekut ei toimu, meeletult igav, üks lõik kõneleb ühest asjast, teine teisest, hüpped ühelt teemalt teisele on segased ja mittemidagiütlevad. Tohutu paigalseis. Kujundeid on nii palju et ma lausa uppusin nende rägastikku, kuid kahjuks kujundid tervikut ei loo.

 Pidavat olema huumoriga pikitud psühholoogiline arenguromaan. No areng on siin ikka väga vaevaline, ei taha üldse areneda. Huumorist on asi seitsme valgusaasta kaugusel, pigem on romaan masendav ja tohutult negatiivne. Nagu oleks selle kirjutanud elatanud memm, kellel pole eriti midagi enam maailmale öelda. Peatükid on tohutult pikad ja hüplevad, need võinuks lühemad olla, kordi lühemad, sest veerand peatükist kõneleb hoopis teisel teemal mis järgmine veerand.

 Lisaks kõigele häirib mind sõna "higilõhn." No öelge milline higi lõhnab??? Ma ei saa aru, minu meelest higi ikka haiseb...Uhh!

 Kohutavalt palju on kohti kuidas vanal mehel, Arved Tuisul suu kriipsuks tõmbab. No ma ei kujuta ette sellist situatsiooni. Pigem tõmbab see solvumiseks kriipsuks mõnel naisterahval või pubekal, aga vanal, 62 aastalsel mehel...no

 Positiivsust vaid nii palju et viimane veerand raamatust kõlbab isegi lugeda, vähemalt toimub midagi, mingigi selgem pilt hakkab tekkima, olgugi et seda masuteemat on kohutavalt igav lugeda ja seda on kirjeldatud lehekülgede kaupa, ei jaksa ära lugeda, süžee läheb juba vahepeal meelest ära ja kaduma.

 Hea veel et lõpp oli positiivne aga ka eriti mitte midagi ütlev, no jah, see lehmapiima ja õunakoogi amps, see oligi ainuke positiivne asi selles raamatus.

 Jah, ega ma vist ei ole selle autori talendi austaja, sest tema luuleraamat "Morbidaarium" ei ole ka just mu lemmik. Ning "Padjaklubi" ja "Nurjatud tüdrukud" ei lähe ka mulle mitte peale. Aga igale oma, ometi on neid kes Birk Rohelendu fännavad.

 See on minu arvamus, mis ei tarvitse sinu omaga ühtida.
Vabandust otsekohesuse pärast, solvamist plaanis ei olen, lihtsalt natuke kahju on raisatud tundidest...

Rahva Raamatu lehelt:

Raamat

MULL

Autor: BIRK ROHELEND
 3 Google +0  0 Share0

„Mull” on musta huumoriga pikitud psühholoogiline arenguromaan. See räägib pensionieelikust maaklerist nimega Arved Tuisk, kelle harjumuspärane elu saab ootamatult otsa, kui seni tempokalt kasvanud kinnisvaraturg tema täielikuks üllatuseks äkitselt kokku kukub. Ootamatult on ta sunnitud endalt küsima, kui kaugele on ta valmis minema selleks, et leida endale uus elatisallikas ning kas ta suudab kõigest hoolimata hoida koos oma perekonda, mis erinevatel põhjustel koost laguneda ähvardab. „Mull” peegeldab masu tagajärgi, räägib Eesti inimeste hirmudest ja lootustest ning sellest, et mõnikord tuleb enese leidmiseks kõigepealt ennast tõeliselt ära kaotada.
Birk Rohelend (snd 1981) on Eesti kirjanik ja stsenarist. Tema sulest pärinevad lisaks mitmele auhinnatud romaanile ka luulekogu „Morbidaarium” ning arvukalt esseistikat. Ta on populaarsete telesarjade „Padjaklubi”, „Restart” ja „Nurjatud tüdrukud” autor ja stsenarist ning kassahiti „Vasaku jala reede” kaasstsenarist.
ISBN 9789949571628
Ilmumisaasta 2016
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 192 lk
Mõõt 210x148x17 (mm)
Kirjastus PILGRIM
Sari BESTSELLER
Lisamise aeg: 21.10.2016
12.902.99 €
Kaupluses püsikliendile: 2.99 €
Kaupluses: 3.15 €
Kaup kätte: Kiirtellimusega: homme, 01.11





31. oktoober. 2018.a.
Vana-Rääma



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar