esmaspäev, 15. oktoober 2018

Süldileee ...



  Juba eelmisel nädalal võtsin plaaniks sülti keeta. Polnudki ammu keetnud. Esiteks on oma tehtud sült alati parem kui poest ostetud. Teiseks armastab meie pere (mina, Germo ja Simba) sülti väga ning kolmandaks on see ka toitev ja odav.

 Kui ilmad juba jahenevad, tuleb mul tahtmine süüa teha. Saaks nii et suviti ei peaks üldse süüa tegema, aga ei saa ju. No igatahes nüüd on tükk aega hooletu, keedukartul kõrvale ja muud pole vajagi. Isegi poes pole vaja käia. Jah, võimalik et ma hoian kokku, aga peangi hoidma, ei saa lubada endale lisaväljaminekuid sest juba 30. oktoobril tuleb proteesija juurde minna ja tema juba oskab küsida. Ei, ma ei kurda, lihtsalt miks osta kallist ja maitsetut toitu kui ise saab teha?

 Tegelikult panen ma süldi sisse ka mõnikord porgandit ja küüslauku, aga saab ka ilma nendeta. Täna keedetud sült koosneb:

2 seakooti
pool pisikest seapead
sool
loorber
pipar
vesi
karulauk
sibul

 Karulauk annab head maitset ja ma soolasin selle kevadel purki, õigemini tühja šašlõkiämbrisse ning panin külmkappi, mitte sügavkülma. Säilib hästi.

 Ja üks võlg on veel likvideerimata. Kallis Ruth tõi mulle Türgist tassi, see on ju ometi vaja blogi kollektsiooni lisada. Aitäh!

 Nüüd kirjatööle.

Head süldi keetmist! /ja kui sa ei opska siis küsi nõu/

las ligunevad veidi...
läheb hakkimiseks...
8 kaussi tuli kokku, vajalik info ;) keedetud puupliidil
tass Türgist. aitäh Ruth!


15. oktoober. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar