esmaspäev, 22. oktoober 2018

IRDABIELU- Erik Tohvri


  Nonii, panin just käest esimese Erik Tohvri romaani, mille olen läbi lugenud. No mind kutsus lugema just see et millest küll ometi kirjutab Eesti kõige loetavam kirjanik. Õigemini tema romanid on kõige loetavamad. Tohvri fenomen oli mulle võõras, küll on teda kiidetud, küll lausa porri tallatud, küll...

 Ütlen ausalt, mulle väga-väga meeldib see raamat. Võite mind ka nüüd porri tallata või teha mida iganes aga mulle meeldib ja kõik. Esiteks lugemisn ma üle pika aja ROMAANI, just ROMAANI, sest mulle tundub et väga paljud tänapäeva noorautorid ei tea  mis on romaan, ei oska žanre määratleda ja nimetavad oma jutustust või novelli romaaniks, mida see kindlasti ei ole. Aga see on Romaan ja seda kindlasti suure algustähega.

 Romaanis jookseb mitu maailma korraga, näiteks algab üks peatükk ühe situstasiooniga (olgu selleks minevik, olevik või...) ja teine peatükk teise siatuatsiooniga, mitte ei jookse otse nagu jutustus. Ja just romaanid on minu lemmikud. Kahtlemata kõige lemmikumad ja igal juhul see Irdabielu on romaan oma täies uhkuses, õiguses. Mõelge selle peale (noor)autorid kui te hakkate oma teost romaaniks nimetama.

 Täna julgen öelda et Erik Tohvri romaane loeks ma igal juhul veel ja loengi, sest nende fenomen seisnebki lihtsuses, südamlikkuses, päriselus, nagu oleks kellegi elulugu kaante vahele pandud. Aga võibolla ongi? Miks ka mitte? Autor paneb ju nii ennast kui teiste elusid (koos fantaasiaga) kirja ja...Ja just see lihtsus ja elulisus, see võlub ja mõjubki. Ja kui hea inimesetundja on romaanikirjanik Erik Tohvri! Ilmselt see kõik paneb teda teoseid lugema, ilmselt sellist elulist romaani vajabki Eesti inimene. Mina olen igatahes täiesti võlutud. Ma küll ei tea kuidas ta teiste romaanidega lood on aga see, 2016. aastal sündinud romaan on igatahes väga hea.

 Üks täiesti tavaline Eesti perekond, naine, mees ja 2 tütart elavad täiesti tavalist pereelu Tallinnas , kus perepeaks on siiski kõrk, külm ja tundetu Ester, kellele kogu pere allub. Juba keskeas olevad vanemad aga on täiesti lahku kasvanud või tegelikult ongi tegu väga erineva abielupaariga, aga ühel päeval otsustab pereisa Andres kolida maale ja hakata taastama oma vanemate sünnikodu, millest pole järele jäänud suurt midagi. Külm ja apaatne Ester ei suuda sellega leppida. Mis saab edasi? Kas despootlik Ester saab oma tahtmise või jookseb nend eabielu liiva? Sellest kõigest loe raamatust. Mina lugesin ja ei kahtese üldse.

ÜLISOODSALT MÜÜGIL KA HETKEL!!!

 Aitäh, kirjanik Erik Tohvri, et sa selle romaani kirjutasid! 

Rahva Raamatu lehelt:

Raamat

IRDABIELU

Autor: ERIK TOHVRI
 12 Google +0  0 Share0

Ainult vähestel inimestel on võime maailma oma elukaaslase vaatemättalt näha. Sellest tekkiv vastuolu loob perekonnas pingeid ja konflikte, mis järjest kasvades võivad viia lõpuks niisuguse ebaõnnestunud abielu katkestamiseni. Enamasti järgneb sellele juriidiliselt vormistatud lahutus, millega määratakse ka seniste abielupoolte omavahelised kohustused. Ometi võib ka nii juhtuda, et kumbki pooltest ei soovi kogeda senist elu ebameeldivalt paljastavat lahutusprotsessi ja elavad juriidiliselt endiselt abielus olles teineteisest sõltumatut elu.
Romaani „Irdabielu“ teineteisest hingeliselt irdunud peategelased olid juba ligi kakskümmend aastat koos elanud, kui nende ees avanes ootamatu võimalus oma elu ümber korraldada. Paraku ei suutnud nad kokkuleppele jõuda ja nii sündiski omaette abieluvorm, irdabielu, kus abielutunnistusega seotuks jäänud abikaasad elavad kumbki eraldi oma, teineteisest sõltumatut elu.
ISBN 9789949980949
Ilmumisaasta 2016
Keel eestikeelne
Formaat Kõvakaaneline
Lehekülgi 264 lk
Mõõt 206x134x18 (mm)
Lisamise aeg: 30.11.2016

19.205.56 €
Kaupluses püsikliendile: 5.56 €
Kaupluses: 5.85 €
Kaup kätte: Kiirtellimusega: homme, 23.10


22. oktoober. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar