teisipäev, 30. oktoober 2018

Kolm sammu lähemal naeratusele...


 Täna ärkasin vara, kell 7.45 tehti äratust, sest mul võtab ärkamine aega, tahan rahulikult kohvi juua jne...Sestap on hea kui keegi lähima paari tunni jooksul, peale ärkamist, mind ei segaks. Kell 10.00 oli aeg proteesija, raviarst Charolin Viidemanni juures. Esmamulje on superhea. Mulle meeldib kui raviarst on heatahtlik ja sõbralik, mitte et lähed nagu kurja õpetaja käe all eksamile. See on siis pisike võrdlus.

 Dr. Viidemann vaatas mu hammaste tervise üle ning saatis kohe esmaabisse, dr. Uibo juurde, kuna selgus et jäljendit ei saa võtta enne kui 3 hammast on veel välja tõmmatud. Nüüd ma siis olen taas kolme hamba võrra vaesem, all on alles vaid üks hammas. Telefonitsi ma täna suhtlema pole pädev. Aga juba reedel lähen taas dr. Viidemani juurde jäljendit võtma ning kokku tuleb veel novembris käia lausa nejlal korral. 16. novembriks saan naeratuse tagagi.

 Kogu kupatus läheb maksma 414 eurot. Ausalt öeldes kartsin et kallim on see "lõbu." Tänane ravi maksis 81 eurot ja proteesid lähevad 327 eurot maksma.

 Paradontiit on lihtsalt nii kaugele arenenud et pole midagi päästa, ühe toehamba sain alles jätta, välja tõmmati 1 piimahammas ja 2 purihammast. See 1 on ka nii ausõna peal veel, ta ei liigu ega pole katki, aga üks piimahammas ka ei liikunud ega olnud katki, lasin ta siiski välja tõmmata, kuna ta oli selle alles jäetud hambaga kõrvuti, vahe oli liiga suur neil, oleks inetult jäänud. Üks purihammastest, mis paari aasta eest üles ehitati, eemaldati ja üldiselt ei tasu need hammaste ülesehitamised ära, küsivad palju raha aga pikka eluiga neil ikkagi ei ole.

 Nüüd siis taastun, käin muudkui verd sülgamas, aga pilti ma sellel korral ei pane, mul on sõprade hulgas ka nõrganärvilisi. Ise ei karda ma ei hunti ega tonti, rääkimata operatsioonidest või millest iganes. Jah, ma olen see inimene kes ei karda ühtegi arsti, ühtegi valu ega ka ühtegi operatsiooni. Haiglaid ka ei karda.

Olge terved!


30. oktoober. 2018.a
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar