neljapäev, 8. märts 2018

PUHKUS KOOMAS- Helga - Johanna Kuusler


  Lugesin seda romaani pmst nädalajagu päevi. Miks? Tegu ei ole just kõige paksema romaaniga, lehekülgi on 424, romaan on haarav ja kogu aeg midagi toimub, igavaid momente ei olegi.

 Tunnistan ausalt; kui ma selle raamatu kätte võtsin ja lugema hakkasin, arvasin et ei suuda seda lugeda. Miks? No minu jaoks oli algus liiga ulmeline, pidin juba raamatu käest panema, aga sundisin ennast edasi lugema, sest mind hämmastas et nii noor autor suudab nii elutarku väljendeid kasutada. Ja siis...

 ...no ma ei imesta üldsegi et just see romaan sai Bestselleri konkursil 1. koha. Ma olen sellest romaanist nii vaimustuses, et ma pole vist enne nii mitmetahulist põnevik-ulmeromaan- kriminulli lugenud! Jah, romaan algab ulmeliselt kuidas ühe avarii tagajärjel otsustab Peetrus, et naise /Saskia/ hing läheb 40 päevaks Ralphi sisse elama. Ralph aga on raskesti kasvatavate kooli kasvandik ning Saskia peab suutma Ralphi elu elada, käies läbi nii tulest kui veest...Ohh, sõnad saavad otsa...Ja ega ma ei tahagi väga ette reeta mis olema ja tulema hakkab, seda peab ise lugema. Mitu ööd röövis see romaan minult.

 Jah, ma siiani olen šokis, et nii noor naine oskab nii head romaani kirjutada ning kohati on sõnavara nagu mõnel elatanud inimesel. Tohutut tööd on selle romaaniga tehtud ja ka see kõlab läbi, et autor loeb palju. Süžee on lihtsalt niivõrd põnev, et....

 Niipalju reedan veel, et päris ulmeromaan see ei ole, ulme ongi vaid alguses ja lõpus, kui mängu tuleb Peetrus. Aga muidu toimub tegevus just seal samas- noortekoloonias, kus tuleb kokku puutuda ka kõige võikamate ja julmemate situatsioonidega.

 Ma väga ootan sellelt autorilt juba uut romaani, sest ...no ei leia sõnu. Aitäh Helga-Johanna Kuusler, et sa sellise võimsa põneviku kirjutasid!

Rahva Raamatu lehelt:RAAMAT

PUHKUS KOOMAS

 42 Google +0  0 Share0

Saskia ja Ralph satuvad autoavariis eluohtlikku seisundisse, kuid olles jõudnud taevasse Peetruse ette, tekib suur segadus ja Saskia hing saadetakse Ralphi kehas maa peale tagasi. Saskial on 40 päeva aega, et õppides Ralphina poistekoolis, lahendada mõrvajuhtum, mille tunnistaja poiss oli. Samas ei saa ta kaasa ei Ralphi mälestusi ega kogemusi, nii et tal tuleb hakkama saada võõras kehas ja võõras keskkonnas, kus ta mitte kedagi ei tunne.
“Puhkus koomas” on kireva sündmustikuga kiiresti kulgev mõrvamüsteerium, kuid ühtlasi ka noore naise eneseleidmise lugu.
Olen sündinud 1991. aastal Tallinnas. Jutte ja luuletusi olen ma kirjutanud nii kaua, kui mäletan – alguses käsitsi ja trükitähtedega, siis kirjutusmasinal ja lõpuks arvutiga... mis on väga hea tööriist, sest minu käekirja pole võimalik lugeda ja keskaegses kloostris ei oleks keegi mulle kopeerimiseks ühtegi käsikirja usaldanud. Kirjutamise juures köidab mind kõige rohkem see, kuidas minu tegelaskujud hakkavad elama oma elu ning see, mida nemad tahavad, hakkab erinema sellest, mida nad minu arvates tahtma peaksid. Kui ma parajasti ise ei kirjuta, siis loen teiste kirjutatut, otsides sellist raamatut, millega koos saaks veeta aega hommikuni välja.
- Helga-Johanna Kuusler -

8. märts. 2018.a.
Vana-Rääma

2 kommentaari:

  1. Olen tõus, tõesti on väga hea raamat.
    Samalt autorilt on ilmund ka teine raamat:
    https://www.rahvaraamat.ee/p/verevalla-varandus/1025714/et?isbn=9789949853175

    Olen ka selle läbi lugenud ja julgen soojalt soovitada!

    VastaKustuta