reede, 9. märts 2018

HURMAVA HORVAATIA EMBUSES- Meelike E.-Villup


 Panin just käest romantikasarja "Mõni õhtu romantikat" 7. raamatu, mille on välja andnud Heli Kirjastus ja kirjutanud Meelike E.-Villup. Nüüd kirjutavad ka, lisaks Heli Künnapasele, sellesse sarja teised autorid. Meelike E.-Villupil on see esik- ehk debüütromaan.

 Algul olin pisut skeptiline, kuna austan väga vanu inimesi ja räägin nendega, kuid peategelane on väga tõrges vanainimeste vastu, pigem kannatab ja vingub (mõtteis) kui üks reisikaaslasest memm oma elulugu talle pajatama hakkab. Milleks meil suud peas? Selle kohta ütleks, et tüüpiline eestlane see peategelane, kuigi romaanis kipub ta "tüüpilisest eestlasest mehele" nipsakalt vihjama, aga... See on kõik minu arvamus, mis ei peagi kellelegi korda minema. Raamat on raamat. Mina olen mina ja Marta on Marta! Jne...Lihtsalt üks mõtteuid!

 Aga tegelikult....oli väga hea ja ladus lugemine! Aitäh!

  Nagu raamatusarja pealkiri ütleb, nii leidub ka selles raamatus romantikat ja mitte vähe. Peategelasest Marta, kelle abielust on saanud ilmselt vaid harjumus, võtab laenu ja läheb reisile, läheb ilma abikaasata, sest tunneb, et peab ennast üles leidma. Esimene kallim on teda kunagi hüljanud ja tundub, et ta pole siiani sellest üle saanud, aga reisil võtab elu uue ja romantilise pöörde, peale mida naine avastab, et tahab elus uue lehekülje keerata. See kõik on nii ladusalt ja kaasahaaravalt kirja pandud, et raamatut kinni pannes tahtnuks ma edasi lugeda, aga kuna tegu on sarjaraamatuga, siis ehk kirjutabki autor sellele kunagi järje(?).

 Väike tuulutus, kasvõi reisi näol, mis muidugi ei tarvitse nii äärmustesse laskuda, nagu selle raamatu puhul, kulub alati ära, et endas ja oma tunnetes selgusele jõuda, sest argipäevas kinni olles ja vaid oma jalge ette nähes me tihti unustame, et maailm pakub meile enamat kui rutiinne kodu-pere-töö (mis on karile jooksmas või jooksnud) ...elu.

 See lühiromaan meeldis mulle väga ja palju õnne autorile debüütromaani puhul!

Rahva Raamatu lehelt:RAAMAT

HURMAVA HORVAATIA EMBUSES

 0 Google +0  0 Share0
Marta on tavaline abielunaine, kes otsib oma igapäevaellu päikest ja vaheldust. Reis Horvaatiasse raputab tema mõttemaailma korralikult ning lisaks päikese ja eksootiliste toitude nautimisele toob see reis kaasa veel hulgaliselt üllatusi, romantikat ning eneseleidmist. Aadria mere pärl Horvaatia pole Marta jaoks enam kunagi vaid üks paljudest sihtkohtadest. 
Romantiline lühiromaan „Hurmava Horvaatia embuses” on kirjaniku ja blogija Meelike E.-Villupi esimene avaldatud teos ning sarja ,,Mõni õhtu romantikat" 7.raamat. Kirgliku reisisõltlase tegevustel saab silma peal hoida blogis www.villupwritings.com,kus autor kirjeldab oma argipäeva, mis hõlmab elu Belfastis ja Zwolles hollandlasest abikaasa Marco ning kahe (kasu)kassiga.


9. märts. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar