teisipäev, 31. mai 2016

Toit mitmeks ajaks



   Viimasest toidublogimisest on juba hulga energiat ammutatud, seega otsustasin taas toidublogida. Üheks põhjuseks oli ka see, et täna lausa kolm inimest  küsisid, et mida head ma süüa teen. Ütlen ausalt, ma ei armasta eriti kuumade ilmadega süüa teha, kuid ei saa sellest ka üle ega ümber. Olen viimasel ajal palju suppe ja salateid teinud.

   Tegin täna värskekapsasuppi kanalihaga. Esiteks on ilmad juba väga suvekuumad, pidevalt saab nädalalõppudel aias grillitud ja liha söödud, seega teen nädala sees lihtsat ja lahjat toitu. Pealegi sellise kuumusega ei jaksa seda kogust vedelikku, mida organism vajab, ära juuagi. Ja leitsaku ajal on kasulik tarbida sooja või kuuma vedelikku. Supp seda ju on. Tegin tegelikult nii ütelda-külmkapisuppi.
Mäletan, kui kunagi üks paljulapselisest perest pärit memm mulle rääkis, et nende ema tegi hiigelpotitäie suppi korraga valmis, hoidis seda keldris jahedas ja keegi ei pirtsutanud, söödi hea isuga mitu päeva sama suppi. Ema kasvatas tal üksinda neid, 8 last, kuna isa oli sõjas surma saanud. Ei nõudnud keegi rikkalikku toitu, kõik sõid ja kiitsid. Mitte nagu tänapäeval, küll ei kõlba üks toit, küll ei kõlba teine ning soojendatud toitu ei sööda üldse. Meie peres süüakse ja osad toidud on just soojendatuna paremad.
Supp sai lihtne ja väga maitsev. Lisan siia komponendid millest see koosneb, kuid kogused panin (nagu tavaliselt) silma järgi.

1 kapsas
6 kartulat
1 purk konservube
1 hiigelsuur mugulsibul
2 peotäit maitserohelist (sibul, küüslauk, porrulauk)
4 väikest kanakintsu
1 peotäis kuusekasve
veidike rabarberi lehti
pipart
soola
sinepit
loorberi
(vist sai kõik)

  Lisaks tegin 2 purki rabarberimoosi ka. Rabarberit ja suhkrut panin pooleks ning lisasin veidi ka kaneeli. Midagi muud ei pannudki, sest ka nii on hea.


  Täna käisin ka taas ateroomi sidumas, juba teist kuud käin. Õnneks kulgeb asi paremuse suunas ja nüüd käin vaid korra nädalas. Esmaspäeval taas. See on hea uudis. (vastus siis nendele kes aeg-ajalt fb postkastis tunnevad muret mu tervise pärast).

 Nüüd sukeldun romaanimaailma, sest see lausa kutsub.

Head isu!

31. mai. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar