esmaspäev, 12. august 2019

VEIDRIKUD JA VÕPATUSED - Ott Kilusk


 Panin just käest Ott Kiluski romaani "Veidrikud ja võpatused." See on jälle üks nendest raamatutest mida loeks veel ja veel. No on ikka hea käekiri Otil!

 Kodus on veel mu riiulit ehtimas Ott Kiluski luuleraamat "Elajas ja videvikumadu," mis mulle ka väga meeldib ning sellest ma blogisin ka hiljaaegu. Kui saan täna loetud raamatule autogrammi, läheb ka see raamat eriliste raamatute riiulisse, kud ootavad teda sajad raamatud.

 Lugemata on mul veel Kiluski sulest ilmunud raamat "Oktoobrikuine tuuker," mis on Rahva Raamatu kauplustet läbi müüdud. Võpatusi aga on veel müügil, viimased. Kiirustage!

 Ma ütleks, et see raamat teeb pika puuga ära ka Harry Raudvere raamatutele, mille tegevus toimub enamvähem ühel ajal. Ma ise pakun, et see Kiluski raamat võib eriliselt meeldida neile kelle lapsepõlv jääb aastatesse 1960- 1980+...No tohutult palju äratundmist! Eks igas külas ole omad narrid aka veidrikud ja need muudavadki külaelu põnevaks, panevad võpatama. Ka mina olen lapsena palju kolinud ja olen ka maininud, et igas külas oma Sass jne...
  Raamat kõnelebki elust ääremaal kaheksakümnendatel, kus nii mõnigi värviline tegelane on tegutsemas. Olen ise ka maal kasvanud ja teahtud situatsioonid tulevad väga tuttavad ette.
 Ott oskab need situatsioonid nii elusalt kirja panna, et mul oli lugedes lausa hirm viljakuivatisse kukkuda. Sai ju isegi lapsena igal pool turnimas ja kondamas käidud.
  Ja kui palju värvikaid teglasi! Lausa hullult palju! Aga eks nõuka ajal saadeti igasugused kahtlased tegelased ääremaadele kopikat teenima.

 Sain ka väga palju naerda, sest Oot Kilusk kohe oskab teatud situatsioonid huumorivõtmes kirja panna. No on ikka fantaasia!

 Raamat pajatab suurel määral pisikese Aadu kujunemisest puberteediks. Väga julgelt ja ausalt on kirja pandud kõik Aadu unistused, ka erootilised, kui mitte öelda seksuaalsed. Väga detailselt on kirjeldatud tolleaegseid paneelmaju, milles asetevad korterid olid küll suured ja avarad, aga sooja ei pidanud. Lisaks kerkis nõuka ajal neid nagu seeni peale vihma, katlamajad olid jõuetud neid kütma.
  Ja villises, mille uste vahelt vihises tuul, olen ka mina sõitnud. Väga palju tuttavaid tegevusi jooksis lapsepõlvena silme eest läbi.

 Soovitan seda kõigil lugeda, sest tegu on väga hea raamatuga!
Aitäh, Ott, et sa nii põneva raamatu kirjutasid!

Rahva Raamatu lehelt:
Raamat

VEIDRIKUD JA VÕPATUSED

Autor: OTT KILUSK
 0 Google +0  0 Share0
Raamat annab sissevaate 1980. aastate Eesti külaellu ääremaal. Kool on seal üks eriskummaline asutus, kus mitmed õpetajad nõnda värvikad isiksused, et nende areenile ilmumine ongi võimalik vaid tolles üksildases paigas. Külaelanikud parajad veidrikud ning rebased enamasti marutaudis. Ja aeg-ajalt juhtub asju, mis panevad võpatama.


 
ISBN 9789949470983
Ilmumisaasta 2012
Keel eestikeelne
Formaat Kõvakaaneline
Lehekülgi 159 lk
Mõõt 212x145x19 (mm)
Kirjastus MENU KIRJASTUS
Lisamise aeg:
 
 
12.67 8.69 €Toodet on alles vähem kui 10 eksemplari!
Kaupluses püsikliendile: 8.69 €
Kaupluses: 9.15 €
Kaup kätte: kolmapäev 14.08


12. august. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar