neljapäev, 1. august 2019

LUULEKEVAD 2019 - Luulevõistlusel osalejad


 Sain kevadel viimasel minutil teada et toimub Luuleliidu luulevõistlus. Mis seal siis ikka, olen ennegi viimasel minutil nendel luulevõistlustel osalenud, kuigi olin, olen ja jään seda meelt, et luulega tegelt ei sobi võistelda, aga see ärgitab noorautoreid sahtlist välja tulema, nagu mindki omal ajal. Saadetud. Tehtud. 2 mu luuletust avaldati selles luulevihikus.

 Tegelikult on läbi aastakümnete mu loomingut avaldatud kokku 32. ühiskogumikus, seal hulgas ka Luuleliidu omades, neist on tekkinud paras kollektsioon ja eks see oli ka üks põhjuseid miks ma taas osalesin. Vast isegi üks ja ainus põhjus. Aga tänud avaldamast!

 Kerge arvutuse tagajärjel on mu loomingut avaldatud kokku 53. raamatus :) No endal on ilmunud 21 raamatut. Ajakirjades ja ajalehtedes on neid ka omajagu ilmunud, aga seda numbrit ma ei tea. 

 Raamatu tase on väga kesiseks muutunud. Mingil ajal oli ikka kõvem, kui nii öelda saab. Selles vihikus ma väga pettusin, sest see on isegi toimetamata, kubiseb kirjavigadest ja tundub, et osad read on saadetud telefonist ning toimetaja pole suvatsenud neid isegi luulevormi sättida. Lisaks on ohtralt ka lohakusvigu mida pole parandatud, näiteks õ asemel ü jne...Aga mis ma ikka virisen.

 Hea on teada, et veel mõne tuttava luuletused on avaldatud, näiteks Anneli Lambi, Jüri Tamtiku, Jaan Tammsalu ja Eve Pärnsalu omad. Tore on teiega ühist kaantevahet jagada.

 No tekstinäiteks toon oma lühilulla:

Kirjutan üht
kirjutan teist
miski ei saa
valmis

Lõpuks avastan
iseend
omaenda
salmis

* * *

 Üks mu lulla on veel avaldatud aga tegelikult saatsin neid rohkem ja mulle tundub, et just paremad on välja jäetud. See on muidugi mu enda arvamus ja ka fb sõprade oma. Aga see selleks. Mine tea, ehk osalen kunagi veel.

Rahva Raamatu lehelt:
Raamat

LUULEKEVAD 2019

 2 Google +1  0 Share0
Igal kevadel Eesti Luuleklubide Liidu poolt korraldatud luulevõistluse paremik, kus on kõrvu nii noorte kui vanade luulesõprade värsket sulelendu enam kui kuuekümnelt autorilt.
ISBN 9789949494408
Ilmumisaasta 2019
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 52 lk
Mõõt 209x147x5 (mm)
Kirjastus EESTI LUULEKLUBIDE LIIT
Sari LUULEKEVADED
Lisamise aeg: 19.06.2019 Toode pole saadaval






1. august. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar