esmaspäev, 5. august 2019

KILLUKE SÜGAVIKKU - Sirly-Ann Meriküll

 Ilmunud on Sirly-Ann Merikülli luuleraamat "Killuke sügavikku." Autor saatis mulle selle raamatu ja palus tagasiasidet, nagu paljud seda teinud on. Lugesin kokku, tänaseks juba 9 autorit.

 Tegelikult on päris raske seda teha, sest luuletaja on tundliku natuuriga ja ma mitte ei taha kellelegi haiget teha. Aga ausaks jään ma alati oma arvustustes, eranditult. Ka selle (k)arvustuse puhul.

 Plusspunktid kujundjale ja illustraatorile. Päriselt!

 Kahjuks on raamat toimetamata ja esineb ka liiga palju kirjavigu. Luuleraamatu toimetamine ei ole kerge ja reeglina peaks seda tegema inimene kes luulest midagi jagab. Mis kohe kindlasti ei tähenda seda, et antud raamatu toimetaja ei jagaks (ma ei tunne teda ja mul pole õrna aimugi), aga toimetajtatööd oleks tulnud hoolsamini teha, seda nii keele- kui korrektuuri poolest. Tegu on ikkagi autori esimese raamatuga.

 Autorile ütleksin niipalju, et uurigu veidi rohkem luule olemust, ei ole mõtet vabavärsi ja proosaluule ridade taha riime otsida, need ei anna midagi juurde, pigem võtavad. Sul on ainest küll ja veel ning soovitan katsetada proosaluulet. Ära kasuta äike-päike riime, need on väga nõrgad ja kulunud, nagu ka sina-mina riimid. Ära üldse kausta riime, sa oskad vabavrässi hästi kirjutada. Kui laod vabavärsi ja proosaluule lõppu riimid, jääb luuletus ikka konarlikuks, puudub rütm jne....Ära lao ritta ainult kujundeid, püüa nendest ka tervik luua, terviklik luuletus, millel on ka lõpupuänt olemas.

 Kõige hullem ei ole, kõige parem ka mitte. Keskmine. Edu! Aitäh!

Rahva Raamatu lehelt:

Raamat

KILLUKE SÜGAVIKKU

 158 Google +0  0 Share0

Ma tahtsin, et raamat „Killuke sügavikku“ peegeldaks täielikult mind. Et see olekski Mina. Kes mind piisavalt tunnevad, tunnevad siin raamatus ka minu ära. Raamat on jaotatud kolmeks peatükiks: esimeses osas on positiivsem ja elulisem meeleolu, mis muutub aina kurvemaks ja sügavamaks. Lugejal peaks tekkima illusioon, et alguses asub ta sügaviku servas, siis hüppab sinna sisse ning viimaks on juba täielikult sügaviku põhjas. Meis kõigis on killuke sügavikku. See paik, kus on selline parajalt pime ja üksik.
ISBN 9789949010752
Ilmumisaasta 2019
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 82 lk
Mõõt 200x119x5 (mm)
Lisamise aeg: 10.05.2019
13.4512.78 €Toodet on alles vähem kui 10 eksemplari!
Kaupluses püsikliendile: 12.78 €
Kaupluses: 13.45 €
Kaup kätte: kolmapäev 07.08




5. august. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar