pühapäev, 18. august 2019

Suvi kestab veel...

Tulirebane

 Ma ei tea kuidas mujal Eestimaal asjaolud on, aga Pärnus on suvi. Lõpuks ometi! Päriselt. Olgugi, et see õnn jääb üürikeseks aga ikkagi. Ma ei taha mingit sügise juttu veel kuulda.

 Kuhu ma kadunud olen? Suvisesse Pärnusse :) Tegelikult ma teen sihilikult netivabu päevi, sest suvi on ju. Ja nagu sõber Marco mainib siin, et ma laon puid, seda on viimaste päevade jooksul ette tulnud jah. Üleeile ladusin oma puid ja siis tõttasin ka Maarjale appi. Eile ladusin Piiris puid ja siis šašlõkitasime ka, loomulik ju. Mulle meeldib puid laduda, sest puuriida ladumine on ju ka looming. Kutsuge mind appi, kui kedagi võtta ei ole. Aga homme ma ei saa, sest Maarjal peaks 5 ruumi puid tulema, kavatsen appi minna.

 Pidevalt palju mu tuttavad küsivad mida ma söön. No kolme kuu eest panin oma toidusedeli paika ja järgin seda siiani, ehkki teen sekka ka patupäevi, näiteks eile sai grillliha ja šašlõkki söödus ning täna olen päris mitu rafaellot ära söönud. Hommikul mõõtsi veresuhkru taset ja see oli peale patustamist kõigest 6,6, muidu on ta mul viimasel ajal normi piires.

 Hommikuti söön endiselt kaerahelbeputru (täiestere kaerahelvestest), peale panen erinevaid marju ja tseiloni kaneeli, seda igal hommikul see on igas mõttes verele hea. Kõrvale joon tassi kohvi, piima ja magusainega ning üks toetask seemnesai kulub ka ära. Hommikuti ja lõunati võin süsivesikuid tarbida ja ma tarbin ka, mulle on nende arvestamine sisse juurdunud juba. Peale lõunat ma enam isegi saia ega leiba ei tarbi, üleüldse söön vaid 2 viiluseemnesaia päevas, ühe hommikusöögi kõrvale ja teise lõunasöögi kõrvale.
 Lõuna on alati erinev, tänaseks keetsin punast riisi, krevette ka, aga neid oli vähe, sestap soojendasin ka kanapihve ning salatiks tomat ja kurk. Kõrvale sõin muna-pasteedi saia ja või asemel kasutan ma juba 3 kuud avokaadot. Soolast vaid PAN-soola või siis meresoola (ka igapäevaste soolavannide tegemiseks jalgadele).
  Ma ei söö juba 3 kuud ühtegi praetud toitu ja mul ei ole kodus isegi toiduõli. Prii olen ma ka suhkrust, mille maitse mulle enam ei maitsegi.
  Mina söön 4 korda päevas ja üliharva teen vahesõõmisi. Alati püüan ühel ja samal kellaajal süüa, et ka tabletid saaks alati õigel ajal võtud. Nii söön hommikuti kell 9, lõunat kell 1, siis järgmine söögikord on kell 5 ja õhtusöök taas kell 9. Ravimeid võtan hommiku-, lõuna- ja õhtusöögi ajal. Kunagi ei õgi ma oma magu ääreni täis ja üleüldse ma ei jaksa palju süüa, vahel annan lõunasmuutist pool Germole. Jah, iga lõunasöögi magustoiduks on mul erinevad smuutid, kuhu lisan erinevaid marju ja puuvilju ning mitte kunagi ei jäta lisamast toortatra jahu, sest see peab diabeetiku toidusedelisse kuuluma igapäevaselt. Lisan smuutisse ka palju erinevaid süsivesikuid, näiteks pähkelid, kõrvitsaseemneid, seesamiseemneid, chiaseemneid, kanepiseemneid jne...

 Kuidas ennast tunnen? Muide, ma olen ainuüksi õige toitumisega viimase kolme kuu jooksul kaalust alla võtnud 8,4 kg. Ja ma pole üldse rajale kepikõndima saanud, üritan lähipäevil. Keerulised ajad on olnud, aga ma olen paadunud optimist ja usun, et kõik kaunis on veel ees. Veame kihla? ;)

 Ahjaa, kella 5 ajal söön ma erinevaid suppe, enamasti keedan need ise, aga vahel teen ka purgisuppe, kuid kunagi sinna kõrvale ma enam saia ega leiba ei tarbi, saan ainuüksi taldrikutäiest supist kõhu täis. Mõnikord söön keedemuna kõrvale, aga diabeetik võib vaid 3 keedumuna nädalas süüa, arvestan sellega.

 Õhtusöögiks tarbib kas kala või kana. Näiteks kanakints ja sinna juurde tomatid ja kurgid või mingi köögivilja salat. Ka tassike teed kulub söögi juurde. Selline menüü toimib ja ma tunnen ennast väga hästi. Kui ma veel mõne aasta eest panin jalga number 52-56 püksid siis täna kannan juba 46-48 numbreid. Ja mu riidekapp on nii helde, viskab vahel mulle ette riideid mida ma pole kas üldse slega saanud või ammu kandnud. Hea tunne on. Samm on taas kergemaks läinud ja üleüldse tunnen ennast üle pika aja inimesena. Ausalt.

 Olge teie ka terved ja vaadake oma menüü üle!

Piret, aitäh! küll oleks palju teemasid millest sinuga rääkida! 

Mõningad viimaste nädalate fotojäädvustused tuleb ka ju siia lisada:
Germo on ka rõõmus
mõnikord, küll üliharva, patupäevadel tarbin ka hapukoort, aga muidu ei...
küttepuud peaks olema :)
õhtusöök, lesta kõpsetasin ahjus restil, lisasin vaid sidrunipipart ja soola
võrratu(s)
uhkus
peotäis päikest
suvi, chill ja grill...
arooniad ja pihlakad hommikupudrule otse aiast..
tänane lõunasöök
frikadellisupp, viiene söögikord


18. august. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar