neljapäev, 7. mai 2020

LINNUTIIVUL - Hille Karm


 Vastu eilsest sain loetud Hille Karmi romaani "Linnutiivul." See on esimene raamat, mille selle autori loomingust läbi lugenud olen. Varrakus on lihtsalt nii ülisoodne pakkumine, kasutasin taas võimalust.

 Päris omanäoline lugemine, selline naiselik joon, ürgnaiselik.
Tõsi küll, algus minu jaoks venis, oli liiga kirjeldav, aga siis hakkas minema, hakkas haarama ja kuni lõpuni välja. Kuigi ma tahaks edasi lugeda. Elasin tegelaskujudele õhinaga kaasa ja nüüd mind huvitab ka nende edasine saatus.

 Hille Karmil on väga teistsugune käekiri. Ilmselt tunnen ta teksti ka siis ära, kui juhtun mõnda katkendit lugema, millel pole autori nime all. Ma ütleks et see on ehe naistekas, mis vist meestele eriti huvi ei pakuks, kuigi võiks.

 Romaani peategelane Tessa, kes on mehest lahku kasvanud, või vastupidi, on väga kirglik ja naiselik naine, kõigi oma vooruste ja puudustega. Kui ta tunneb et tahab vabadust, teeb ta selle mõtte teoks. Kolme täiskasvanud lapse emana on tulnud aeg oma elu elada, tehes seda, mida hing ja ihu ihaldavad. Mõnes mõttes ei löö Tessa ka risti ette. Tüüpiline eesti naine...ma ütleks! Mitte, et ma tema käitumisega nõus oleks. Aga Tessa on Tessa ja mina olen mina.

 Lugemine oli tõesti haarav. Autor kirjeldab ka, lisaks naise hingemaailmale, tema seksuaalseid fantaasiaid ja mitte ainult. Aga paraku on ka seksil elus määrav osa ning kui abielupaar, kes on aastakümneid koos olnud, ei leia teineteises seda kirge enam, kulgeb elu oma tahtmist ja rada mööda, otsides ihulisi naudinguid mujalt, aga jäädes ikka hingearmastust tundma. Tõehetked elust enesest. Lõppude lõpuks liidab armastus paare rohkem, kui on tegu tõelise tundega, mitte toore lihahimuga. Muidugi on hea kui need käivad käsikäes.

 Paljastub ka tõde, et üks kolmest lapsest pole oma abikaasaga soetatud ... Kes, kus ja mis? loe ise!

Rahva Raamatu lehelt:RAAMAT

LINNUTIIVUL

Autor: HILLE KARM
 1 Google +0  0 Share0

Romaani peategelane on küpses eas Tessa, kes oma sünnipäeva jooksul kohtub näost näkku või telefonitsi nii tuttavate kui ka võõraste inimestega. Lugejale avanevad naise suhted oma pereliikmetega ja tema seksuaalsed elamused. Raamatus on eriline koht kajakatel, Tessa lapsepõlve pühadel lindudel. Ajalik ja ajatu, nähtav ja nähtamatu – kõik näikse koos olevat linnu tiivalöökides. Valgete linnutiibade saatel saab lennata läbi elu, mis pole muud kui unenägu.

7. mai. 2020.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar