kolmapäev, 27. mai 2020

LÄBIKÄIDAVAD TOAD - Katrin Johanson


 Ninii, Katrin Johansoni romaan "Läbikäidavad toad" sai loetud. Väga hea raamat!

 Minu kiiks on see, et ma loen mitut raamatut korraga, kui mõni teaduslikum lektüür või eneseabi raamat vajab vahepeal seedimist, võtan lugemiseks ilukirjandusliku teose ja tihti need saavadki enne loetud. No mõne lugemine võtab kauem aega, mõni haarab rohkem. Aga asi ei seisne haaramises või haaravuses, pigem mõne raamatuga on nii, et sa mõtled ja mõtled ning unistad, et see raamat ei saaks veel loetud, tahad veeta kauem teatud maailmas. Ka seda raamatut ma lausa ei raatsinud läbi lugeda ...

 Johanson viib meid ajas tagasi, sinna represseerimisaegadesse, veel kaugemale, kolmekümnendatesse. Romaanis hargneb lahti armastuslugu kõigi oma valude ja iludega. Ega ei ole kerge saatus, mil viimaseid hetki lapseootel naine sunnitakse loomavagunisse ja ... Ühesõnaga mina nautisin selle raamatu lugemist väga, väga. Johansonil on väga lai silmaring ja põnev käekiri. Rikkalik sõnakasutus ja võime luua võimsaid kujundeid ning lisaks kõigele on ta ilmselt ka väga hea psühholoog, tunneb inimese hinge. No vähemalt sellest raamatust tekkis selline taju.

 Soovitan seda raamatut lugeda kõigil!

Rahva Raamatu lehelt:RAAMAT

LÄBIKÄIDAVAD TOAD

 4 Google +2  0 Share0
Keset arulagedat sõjaaegset julmust sõlmisid Els ja Ado ühes Siberi kolka­küla raudteejaamas kokkuleppe, mis järgnenud aastakümnetel unustusehõlma vajus. Üle poole sajandi hiljem kerkib see taas päevakorda, kui Elsi noor sugulane Ege kuuleb oma vaartädi juhuslikku mälestuskildu aferisti kuulsusega eraklikust Adost. Ege hakkab aimama, et nood kaks tähendavad teineteisele palju rohkemat kui üksnes juhuslikku noorpõlvetuttavat. Vaheldumisi Elsi ja Adot külastades saab Ege teada kahe kangekaelse ja uhke inimese kummaliselt põimunud elukäigust, sidemest, mis sai alguse 1930. aastatel Nõmme aedlinnas ja jäi püsima nii sõjaaja katsumustes kui ka okupatsiooniaja viletsuses.
„Läbikäidavad toad” on Katrin Johansoni (snd 1972) debüütromaan. Autor on lõpetanud Viljandi Kultuurikolledži näitekunsti erialal, töötanud õpetaja ja ajakirjanikuna ning illustreerinud raamatuid. Esikteose kirjutamiseks andsid talle tõuke lapsepõlves kuuldud ja eredalt mällu sööbinud lood.
ISBN9789985335390
ILMUMISAASTA2015
KEELeestikeelne
FORMAATKõvakaaneline
LEHEKÜLGI184 lk
MÕÕT206x135x16 (mm)
KIRJASTUSVARRAK
LISAMISE AEG:30.04.2016
15.90 €
E-POES PÜSIKLIENDILE: 15.11 €
KAUPLUSES: 15.90 €
KAUP KÄTTE 2 TUNNI JOOKSUL27. mai. 2020.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar