kolmapäev, 28. veebruar 2018

VIKERKAARE TAGA JA EES- Lea Jaanimaa



   Öösel kell 2.12 panin järgmise raamatu öökapilt riiulisse ja nüüd saan uhkusega öelda, et olen kõik kirjanik ja lastekirjanik Lea Jaanimaa raamatud läbi lugenud, jee!

  Leal on ilmunud 4 romaani, 1 lasteraamat ja 1 jutukogumik. "Vikerkaare taga ja ees" on jutukogumik, millest osasid jutte olin enne lugenud, aga korduval lugemisel muutusid veel põnevamateks. Paljud Lea jutukesed on kirjutatud huumoriga, vähemalt mina lugesin huumorivõtmes neid. Aga enamus on ka müstilised. Jah, paljud inimesed ei usu üleloomulikke seiku ka isegi mitte siis, kui elu neid ette toob. Aga selliseid asju juhtub ja alati ei saa kõike liigitada juhuste alla.

  Üks osa raamatust kõneleb elust ensest, muidugi läbi fantaasiaprisma, nagu autor ise maininud on. Ilukirjandus annab selleks ju võimaluse. Ometi tundsin ma Lead ennast seal palju olevat ja mõnes mõttes ongi see nagu mälestusteraamat (mitte elulooraamat!).

  Raamat on ka erootiliste sugemetega, aga taas sain kõhutäie naerda, kui mõnda jutukest lugesin, sest need on nii avameelsed ja ausad, no ajavad naerma. Kui sa tahad külma talvepäeva pisut lõbustada siis loe seda raamatut.

 Aitäh, kallis Lea selle imelise raamatu eest!
Kirjuta veel!

Rahva Raamatu lehelt:RAAMAT

VIKERKAARE TAGA JA EES

Autor: LEA JAANIMAA
 238 Google +0  0 Share0
Lea Jaanimaa on sündinud Järvamaal. Alates 1978.aastast elab Tallinnas. Nagu lühinovellide kangelannadel, on rohkete keerdkäikudega kulgenud ka autori enda elu. Kõige tähtsamaks saavutuseks peab ta nii ema kui isa rolli kahe poja täisealiseks kasvatamisel.Kirjutamisega hakkas Lea tegelema pärast poegade kodust lahkumist.
Autor on siia raamatusse kogunud lood, mis on kirja pandud sisetunde ja osalt läbielatu ainetel. Sekka ka veidraid lugusid, mis kindlasti on kellegagi juhtunud, aga ta ei tea, kellega.
Samalt autorilt on varem ilmunud romaanid „Tagurpidi valed” (2011), „Tule eile meile” (2012), „Kuidas, palun?” (2013), „Äratundmishirm” (2014) ning lasteraamat „Maya” (2016).

28. veebruar. 2018.a.
Vana-Rääma

2 kommentaari:

  1. Margit, ma olen sulle võlgu need tunnid, mil une arvelt mu kirjutisi loed. Ega ma seda muudmoodi plaanigi heastada, kui sinu raamatute lugemisega. Teen seda siiski päevavalges ;-)
    Häärberi võtan reisile kaasa ja märtsi lõpus annan ka tagasisidet. Kui teed kirjandusõhtuid, siis on mul aasta lõpus miskit uut näppu võtta ka.
    Tänan heade sõnade eest!
    Pai!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lea, kallis, ma ju öölane! :)
      Mõnusat reisi! Loodan, et saad seal inspiratsiooni, aga ma ju tean juba pilkudest ja nooltest ;)
      Kallid.

      Kustuta