laupäev, 24. veebruar 2018

VIHMATÜDRUK 5.peatükk



  1. peatükk

„Appi, kus ma olen!?“ ehmatas Raine, kui ta alles õhtul kella kuue paiku silmad avas.
„Jeerum, ma polegi kodus! Ja pea lõhub, ja...Ega mind ometi üksinda siia lossi pole jäetud?“ ehmatas ta selle kahtluse peale püsti.
Raine tõttas tualetti, võttis dušši ja jõi hulgimas koguses kraanivett, sest lõpupeo järgne afterparty
andis alles nüüd tunda, olgugi, et ta oli koos pererahvaga rikkalikku hommikusööki söönud. Kui ta saunalina ümber magamistuppa naases ja juukseid kuivatama hakkas, koputati uksele.
„Õhtueine! Toateenindus!“ astus Janar, kandik poel, tuppa. See oli lausa lookas kõikvõimalikest hõrgutistest, lisaks millele asetseid kandikul veel punase- ja musta veni pudelid. Rainet hämmastas, et Janar selle ühel käel treppidest üles tassinud oli. Pealegi hämmastas naist kuidas noormees teadis, et ta just ärkas. Tal oli piinlik.
„Oi, ma tänan! Ja tead, ma lausa janutan valge veini järel! On see külm?“ neelatas Raine, kuigi ta ei saanud kunagi aru nendest kes järgmisel päeval, peale eelneva õhtu pidustusi, pead parandasid. Raine ei suutnud järgmisel päeval isegi tühja pudelit vaadata, veel vähem sealt midagi tarbida. Aga sellel korral oli midagi teisiti. Söögi järgi tal isu ei olnudki, vaid vein pakkus huvi.
„Kullake, veinid on mõlemad jääkuubikute sisse pandud, seega...Kas avan sulle pudeli?“ oli mees endiselt aupaklik. Ta vaatas seksikat Rainet nagu elu kaunimat kingitus ja Janarile ei jõudnud kohale, et kas see kõik on tema, kas Rainest võib tema naine saada.
„Janar, mis sa vaatad mind? Mul on piinlik.“ tõmbas naine voodilt Printsessi teki ja mähkis ennast sellesse.
„Oi, vabandust! Aga sa oled nii veetlev, et unustasin sind imetlema!“ tunnistas mees.
„Jaanaaarrr! Sa oled vastik!“ häbenes Raine, nagu süütu tüdruk.
„Jah, ma tean, mulle on seda ennegi öeldud, aga ma tahangi vastik olla,“ muigas mees.
„Näehh! Totu!“ häbenes naine endiselt.
„Isegi mu hüüdnime sa tead! Mida sa küll sööd, et sa nii tark oled?“ flirtis Janar edasi, talle meeldis naise häbelikkus, sest isa armastas alati öelda, et kui on häbi-siis pole veel kõik kadunud.
„Mine minema mu toast!“ sõitles Raine, aga mitte halvas mõttes.
„Kuidas käskijanna käseb, nõnda ka teen!“ hakkas Janar ukse poole minema, „mu Printsess“ lausus ta muigamisi.
See noormees meeldis Rainele ja ta oli kindel, et jääb temaga kauemaks suhtlema. Janarist oli seda huumorit niivõrd palju nagu Rainele sobis, sest ise oli ta pisut liiga kurvameelne, aga huumorisoolikas ei olnud ka temas umbes. Tegelikult tahtnuks Raine vedeleda Janari käte vahel, aga kuna Janar ei olnud ise ka eriti aktiivne, siis jäi vaid selles hapras ja roosas unistuses elada, ning Raine oli selle üle uhke, ta oli uhke, et ei andnud ennast esimesel tutvumispäeval Janarile. Vaikselt võttis ta tühja pokaali ja täitis sellest pool valge magusa veiniga ja jõi selle peaaegu ühe sõõmuga tühjaks. Raine läks keeras ukse lukku, igaks juhuks, et Janar tema riietumise ajal ootamatult tuppa ei astuks.
Mõne tunni möödudes peatus Janari auto ühes Pärnumaa alevis, otse Raine kodu ukse ees.
„Millal me kohtume? Ma tahaks sind veel näha.“ avameelitses Janar.
„Tõsi ka vä? Ei mina usu!“ naljatas Raine, ehkki ta silmad kõnelesid teises keeles. Janar sai küll naise naljast aru, aga ikkagi oli tal kurb Rainest lahkuda.
„Tõsi jah. Oled sa kindel, et atahad koju jääda? Ma mõistan, et tahad sinna minna, aga magasid ju päeva maha, ehk oled unetu? Ehk võtame midagi koos ette?“ pakkus Janar. Raine sügas kukalt, tegi suuga musihuuli, mida Janar valesti tõlgendas. Mees haaras naise embusse ja kukkus teda suudlema, ning nad unustasid teineteist, kuni hetkeni mil üks mutt mööda läks ja Matoškat millegipärast hüüdis. Kas ta tahtis Matoškat appi hüüda, kuigi noored abi ei vajanud, või miks ta seda tegi, see jäigi noortele arusaamatuks, kuid ei häirinud karvavõrdki armunuid.
„Kak vam ne stõdna??!!“ juba tampis memm rusikaga auto katusele.
„Miski vene küla teil siin või?“ pomises Janar läbi suudluse.
„Jajahh, lausa nagu suur Siberimaa, kus babuskad ja deduskad soojade pirukatega ringi liiguvad, kukkur kaelas ja uudishimu silmis.“ möönas Raine. Selle peale jäi Janar natuke kurvaks, aga ta ei hakanud selgitama miks. Oli temagi vaarema kunagi Siberisse küüditatud ja taat suri seal samas sunnitööl. See oli valus meenutus.
„Tead, ma ikka jääksin täna koju. Olgugi, et ma su lahkust kuritarvitasin ja ilmselt su päevaplaanid vussi keerasin, kodu on kodu. Ära pahanda, Janar.“ selgitas Raine.
„Jajaa, oh sind vussseppa jah! Aga aksepteerin sinu soovi, kuigi nii ilus suveõhtu on, oleks läinud meelsasti kusagile jalutama,“ tõdes mees.
„Oot, lähme, aga pargi auto meie hoovi, lähme jala!“ tegi Raine Janarile ettepaneku.
„Minugi poolest,“ parkis ta auto sinna kuhu juhatati. Raine jooksis korra koju, jättes Janari õue ootama. Ta vahetas peoriided retuuside ning topi vastu ja juba silkaski välisuksest välja. Janar vaatas teda taas nii nagu ennist Printsessi toas.
„Lõpeta! Ei vaata mina nii!“ porises naine.
„Uups, madam, ma enam ei tee!“ lubas mees.
„Olgu, olgu, tule, lähme!“ haaras ta Janaril käest ja nad hakkasid kitsarööpmelise raudtee suunas liikuma.
Õhtupäike hakkas vaikselt läände loojuma, see muutis teeraja eriliselt müstiliseks. Mõlemalpool raudteed laulsid rohutirtsud kõrvulukustavalt, nagu tahaks noortele midagi öelda. Raine võttis baleriinad jalast ja hakkas mööda kitsast raudteerööbast käima, nagu köietantsija köiel. Metsalõhnad tungisid värskete aroomidega ninna ja tekitasid sellise fluidumi et Rainel läks seest lausa õõnsaks. Janar libistas oma sõrmed vaheliti naise omadega ja see erutas Rainet, mõjus sama erootiliselt nagu silitaks Janar ta sõrmi ja rannet. Õhtune õhk muutus kohati rõskeks, sest raba, mis ümberringi laius, eritas erilist õhuniiskust ja lõhna. See oli nii oma, nii erutav.
„Kas sa oled raudteemuuseumis või peenemalt öeldes muuseumraudteel käinud? Siin samas, paari kilomeetri taga?“ uuris Raine.
„Siin on muusemraudtee või? Ei, ma tõesti ei ole, olen vaid Türil vanu vedureid näinud, aga rohkem mul nendega kokkupuuteid ei ole.“ tunnistas Janar.
„Muide, seal asub ka see loomavagun, millega inimesi Siberisse küüditati. Selline võigas ja kole, halva auraga, teadagi...Kas tahad seda näha?“ pakkus Raine, et nad läheksid vanu vedureid ja vaguneid uudistama. Naine tahtis oma kallimale giidi mängida, ega osanud arvata Janari vastakaid emotsioone, sest ta siiani ei teadnud, et mehe lähisugulased on lähedalt repressiooniga kokku puutunud.
„Ma meelsamini ei tahaks seda näha, aga palun ära küsi miks, ära riku nii ilusat õhtut. Kas ma tohin sinu käest paluda, et sa ei viiks mind täna sinna raudteemuuseumi?“ ei suutnud mees ennast tagasi hoida ja pidi vihjama minevikule, mis kui raske taak nende ja paljude teiste südant siiani rõhub.
„Olgu, mõistan sind,“ Raine seisatas.
„Ära pahanda, kui ma su plaanid tuksi keerasin, aga ma tõesti ei saa, ma ei taha...“ läksid Janari silmad veekalkvele ja peagi sillutas üks suur ja kibe pisar endale tee mehe silmast raudteerelsile. Nagu mingil vääramatul jõul hakkas vihma sadama ja tuul tugevnema ning noored olid sunnitud, nagu oleks taevas Janari soovi kuulnud ja appi tõtanud, tagasi alevisse liikuma.
„Vihmatüdruk, sa oled minu maailma armsam Vihmatüdruk!“ toimus sama kiire meelemuutus Janaris, kui kiire oli vihm tulema.
„Aga ma olen kogu oma teadliku elu vihma armastanud. Kui ma olin veel päris plikatirts, ei meeldinud mulle kõrvetav päike. Piisas vaid sellest, et läksin õue jalutama ja hakkasin omas mõtteis vihma loitsima ja ei läinudki kaua aega kui vihm kohal oli. Ma ei julgenud sellest kellelegi rääkida, sest tänapäeval poogitaktse ju igasuguste nõidade ja posijate sildid sulle külge, kui vähegi midagi ebaloomulikku tunned, sellesse usud või oled reaalselt sellega kokku puutunud. Mäletan, kui ma olin väike siis vanaema rääkis, et vanasti põletati nõiad tuleriidal ära, sestap olen siiani vaikinud, et ma ebausklik olen. Sa oled esimene inimene kes seda teab. Isegi mu ema, kes on mu maailma parim sõbranna, ei tea sellest midagi. Kohati vast teab, aga me pole seda teemat omavahel pikemalt lahanud.“ tunnistas Raine.
Enne alevisse tagasi jõudmist unustasid noored ennast taas suudlema. Sujuvalt vajusid nende armunud ja erutunud kehad teeäärsesse metsatukka, maailm oli vaid nende päralt, kuni...


23-24. veebruar. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar