esmaspäev, 6. märts 2017

"TEISELE RINGILE"- Saale Väester


  Just pani käest Saale Väesteri romaani "Teisele ringile," mis on kirjade ja päevikute stiilis kirjutaud romaan.

  Saale kirjutab mõnusalt ja usutavalt. Tegu on väga elulise raamatuga. Ma ütleks, et lausa psühholoogilise trilleriga. Noor pereema kannatab aastaid nii vaimse, kui ka füüsilise vägivalla käes. Tema endine abikaasa ja poja isa ei anna naisele asu ka siis, kui nende abielu puruneb ja tal endale uue naise leiab. Samasugune hull tegelane on ka pereisa ema.

  Raamatu ülesehitus on omanäoline, kuigi võibolla natuke need korduslugemised (ühtede teemade käsitlused erinevata inimeste poolt kirjades ja päevikutes) olid väsitavad, aga kohati lisasid need ka romaanile juurde, sest pereisa Joonas (see haige tegelane, kes ahistas) kirjutas oma päevikut nii nagu ta oleks täiesti terve ja rääkis täpselt vastupidist juttu oma eksabikaasast. (Uhh, mõte läks sõlme!)

 Kahjuks kannatavad paljud Eesti pered selliste vägivalla käes, ega julge midagi ette võtta, sest inimese hing on habras ja pideva vägivalla all kannatades see lausa lõhutakse. Nii tekib justkui väljapääsmatu nõiaring. Veab neil kes sellest eluga välja pääsevad.

 Raamat võib haiget teha ja lahti rebida nende inimeste haavad, kes on elus vägivalda kogenud. Mina õnneks ei ole. Mina nautisin, sest see on haarav ja põnevust pakkuv romaan.

  Aga Saale Väester on minu jaoks avastatud kirjanik ja kindlasti loen tema raamatuid veel, sest nendes on hing sees. Ei ole midagi ülearu ja puudu, kõike on parajalt palju.

Suured ja siirad tänud selle raamatu eest! Ja teravat sulge uute teoste loomiseks!

6. märts. 2017.a.
Vana-Rääma

Rahva Raamatu lehelt:
13.67 12.99 €

  • RAAMAT

    TEISELE RINGILE

     0 Google +0  0 Share0
    „Teisele ringile“ on romaan päevikutes ja kirjades, mis avavad tegelaste kõige peidetumaid mõtteid, hirme ja saladusi.
    Kas pärast ebaõnnestunud abielu ja valusat lahutust võib tulla uus ja õnnelikum suhe, mõtiskleb Marta. Kas kohtu abil pääsenud naist saab siiski veel enesele allutada, arutleb Joonas. Kas väikese tütrega üksikisal on veel lootust enesele toimiv suhe luua, küsib Sebastian.
    Mõtteliselt on tegu Saale Väesteri esikromaani „Miks me läbi ei saa?“ teise osaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar