teisipäev, 7. märts 2017

"KAKS ÖÖD MAHAJÄETUD MAJAS"- Urve Tinnuri


  Olen eelnevalt lugenud poetess-kirjanik Urve Tinnuri sulest ilmunud kahte luuleraamatut, millest üks on mul kodus täitsa olemas, pühendusega, nagu ka see romaan.

  Kui Urvel see raamat ilmus ja ta fb-s reklaami tegi, tahtsin ma kohe seda romaani omada. Ja nüüd ta läksiki mu riiulisse, auväärsele kohale, pühendustega raamatute kõrvale.

 See on ülihea, 2. osaline lühiromaan, kogupereromaan, aus, valus, mõtlema panev ja nii eluline, et hakkas lausa filmina mu silme ees jooksma. Põnevust pakkuv, haarav ja värviline lugu adopteeritud tüdrukust, kes õitseeas saab teada, et ta polegi oma vanemate laps. Tüdruk põgeneb kodust, tutvub omaealise noormehega, kellega satuvad koos kaheks ööks mahajäetud majja. Nagu saatuse sunnil kipub ajalugu korduma. Romaanis tegutseb üks paadunud kurjategija, kes osutub tüdruku veresugulaseks.
 Aga olgu, ma ei kirjuta ümberjutustust, lugege ise!

  Kirjanik Urve Tinnuri on loonud sellele raamatule ülitugeva olustiku, mis töötab ikka nii hästi, et ma lausa tundsin ennast ise seal mahajäetud majas. Mitte kordagi ei tekkinud soovi lugemist pooleli jätta, pigem loeks lausa edasi. Kahju on, et romaan otsa sai. Aga ootan selle autori sulest uusi romaane ja luuleraamatuid suure huviga.

Romaan "Kaks ööd mahajäetud majas" on ka pisut poeetiline, kuid mulle sobis, sest see töötas nii hästi.

 Suured ja siirad tänud, kallis Urve selle imelise raamatu eest!

7. märts. 2017.a.
Vana-Rääma

Rahva Raamatu lehelt:

15.20 14.44 €



  • RAAMAT

    KAKS ÖÖD MAHAJÄETUD MAJAS

    Autor: URVE TINNURI
     0 Google +0  0 Share0

    Urve Tinnuri debüütromaan räägib valusa ja hingekriipiva loo teismelise tütarlapse raskest ja käänulisest teest täiskasvanuks saamisel, teest iseendani. 
    Kogupereomaan käsitleb väga vana, lausa igavest teemat, mis on niisama vana kui maailm. Neljateistkümneaastane Hede saab ootamatult teada, et tema ema ja isa ei olegi tema bioloogilised vanemad, vaid ta on lapsendatud. Sellest teadasaamisest tulenev šokk sunnib teda kodust lahkuma. Teel juhuslikult kohatud kummaline, teistest omavanustest nii erinev noormees, kes nagu Hedegi iseenda ja oma mineviku eest põgeneb, aitab aga tüdrukul vaadata oma seni elatud elule hoopis teise pilguga. Sel hetkel ei tea aga kumbki neist veel, mis kurjad plaanid saatusel nende jaoks varuks on... 
    Romaan koosneb kahest osast, esimene leiab aset aastal 1998, teine viisteist aastat hiljem.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar