teisipäev, 30. aprill 2019

Jaansoni rada 149.päev

 Nonii, täna jõudsime rajale. Päris mitu päeva jäi vahele. Ma ei hakka peensusteni lahkama miks ja mis, aga lihtsalt eelmine nädal oli liiga keeruline. Laupäeval sain korra kodust välja, kõndisin mõned kilomeetrid, aga üldiselt olin sunnitud kodus olema. No tegelikult peale viimast kepikõndi tegi tervis ka trikke, jalga lõi kramp, mida ravisin mitu päeva, pluss teised jamad.

 Täna hommikul tegi üks telefonikõne tuju kordi rõõmsamaks, terviseprobleem ka taandus (ehk ikka jättis mind maha) ning olingi kepikõndimiseks valmis.

 Täna läbisime, väikese vahepeatusega Ave juures, 6,5 km. Tegelikult on hea ilm kepikõndimiseks ja kuidagi väga kerge oli astuda ka, aga ma lihtsalt jälle vaidlesin oma teise minaga, tema tahtis kogu ringi teha, aga mina ei lubanud :) Ühesõnaga enesetunne on kordi parem ja energiat on ülearugi.

 Ahjaa, kaal näitas laupäeval, et viiest kilogrammist, mis talvega juurde tulnud oli, on 2 kg maha läinud. Muidu üldiselt kaal seisab ja musklid kasvavad. Täitsa hädas olen kohe. Aga peamine, et saaks liikuda ja enesetunne hea oleks. 

 Mõnus on rajal, linnud laulavad, toomingad lõhnavad ja puud ning põõsad on vahepeal lehte läinud. Pausi ajal istusime jõe kaldal, vaatasime kuidas inimesed veesõidukitega mööda vuhasid ning kalamehed kalu püüdsid. Üleüldiselt oli täna väga palju rahvast rajal, ka mõni kepikõndija tuli vastu, aga rohkem oli jooksjaid ja jalgrattureid.

 Rääma tänaval käivad kaevetööd, nii me tagasi tulles pisut kõrvale põikasimegi. Bestri poe juurest jäime Rääma tänavale kõndima. Aga ma sain Germost ilus pildi heki juures.

 Tegelt on mul väike mure ka. Kuidas teile smuutitamine mõjub? Minul on alates smuutitamisest krooniline kõhukinnisus, ometi tarbin 1-3 tassi päevas ja põhilised komponendid on arbuus, melon, pirn, õun, maasikad ja ananass. Need peaks just kõhtu korras hoidma. Aga samal ajal loobusin ma saiast, söön hommikukohvi kõrvale paar viilu leiba. Äkki mu organism ei taha leiba? Jah, ma olen kahjuks see inimene keda ajab leiva hais öökima, just leiva hais, sest minu jaoks leib haiseb, ei lõhna. Olen vist enne maininud ka põhjust. Kunagi elasin Leivakombinaadi vastas, akendest tuhises iga päev kõrbenud leiva haisu(ja kõrbenud rasva või õli haisu) sisse, mis mind öökima ajas. Kas mu organism ei salli leiba? Jube kurb, aga ma tõesti ei suuda seda, normaalsete inimeste jaoks lõhna, minu jaoks haisu, taluda. On kellelgi sellist probleemi olnud?

 Aga muidu oleme ikka rõõmsad. Olge teiegi!

Fotod:
päike on täna erakordselt ere...
minek...
viibiks justkui pilvedel. tänane päike jõe kohal...
2 km läbitud....
juba rohetab...
3 km läbitud...
pool maad läbitud ja tagasi...
õnnelik Germo
keppide parkla :)
Germo selle imelise heki veeres
ah, õrritan ka teid vahepeal. üldiselt söön suppe ja pudrusid, aga kalad oli vaja ka ära teha. tervislik ju ometi...
räimed, muna, jahu, kalamaitseaine, küüslaugusool, paprika, sibul, karulauk
2 pirni, õun, viinamarjad, külmutatud maasikad, ananassid ja kirjas oli ka papaia
nii see smuuti valmis saigi...
hõrgutis valmis...


30. aprill. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar