neljapäev, 11. aprill 2019

Jaansoni rada 143.päev


 Nonii. Täna jõudsime lõpuks rajale kepikõndima. Sellel nädalal küll alles esimest korda, kuna mul oli esmaspäeval väike terviserike, aga tänaseks on see õnneks möödanik.

 Jah, ma panin eesmärgiks vähemalt kahel päeval nädalas rajal käia, aga esmaspäeval olin omadega päris läbi. Ma ei tea küll millest, aga kahtlustan, et ma ei kannata enam rammusat toitu. Või on hoopis probleem selles, et ma ei suuda valehammastega toitu korralikult läbi närida....või on sapikivid tagasi? Aga kuidas see võimalik on, kui mul opereeriti 15 aasta eest sapipõis koos kividega välja? No igatahes mingid kohutavad valud niitsid mind nii maha, et ma oleks peaaegu kiirabisse helistanud, aga õnneks need möödusid, võtsin Dolmeni, mis mind veidi zombiks tegi, aga abi sain. Ja uni tuli ka hea.

 Pidin tegelikult esmaspäeval minema blenderi järgi, mille ühest grupist avastasin müügiks olevat. No ma eriti ei konda mööda neid ostan-müün-vahetan gruppe, aga millegipärast see postitus viskas mul fb teadetesse, nagu oleks fb kõikvõimas ja teaks, et ma aastaid unistasin blenderist, kuid teadsin, et Eestist ei saa head blenderit osta. Aga ma ei olnud esmaspäeval suuteline kodust liikuma, nii armas Üvi nõustuski seda kodumasinat hoidma kolmapäevani mulle. Olen siiralt tänulik. Aitäh, hea Üvi! Ja taas ma usun, et õiged esemed ja inimesed jõuavad abivajajale õigel ajal. No me tavaliselt joome Germoga peale rajalt naasmist klaasitäie keefiri või jogurtit, aga täna jõime smuutit, jee! Ja Üvile ka suured ja siirad tänud, et ta mulle veel ühe üllatuse tegi, viis mind kokku inimesega, kellega me polnud 29 aastat kohtunud. Uskumatu, onju? Aga näed, elu on kord selline, et vahel ei lähe isegi plaanitud kohtumised täide. Rõõm oli kohtuda ka sinuga, armas Norani!

 Täna läbisime umbes 5,5 või 6 km kõigest. No mul ei olnud pedomeetrit kaasas, aga ma oskan juba ka aja ja vahemaa järgi välja nuputada mitu kilomeetrit läbitud on. Tänane rada oli ka pisut teistsugune, sest mul oli taas asja postimajja. Kirjarahvas, kas teie AHF avaldused on tehtud ja teele pandud? Minu oma on. 15. aprillil tiksub tähtaeg ja see kuupäev pole enam mägede taga!

 Enesetunne on hea, kuigi rajal oli tegelikult külm, õhk Pärnus on väga jäine, aga lootus, et ilmad kevadiseks tagasi muutuvad, on olemas. Loodame ja rõõmustame ikka iga hetke üle. Olge musid!

Ja fotod rajalt:
blender ja smuuti- mu parimad sõbrad! :)
kesklinn
kunagine kodutänav. Pikk tn
prrrr....külm oli!
endine Pärnu vangla
kurb on vaadata Pärnu kunagist haiglat lagunemas...
Vana haigla...seal üleval 3. korrusel sündisin min aja sündisid mu mõlemad pojad...
sellised uued ja uhked ehitised jõe ääres...
...
...
rajal
kohustuslik pilt, aga sedakorda eksitav :)
peaaegu kodus tagasi,  veel üle silla ja...

11. aprill. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar