reede, 5. aprill 2019

PIMEDUSES KULGEB TEE - Aleksander Aina


 Tohutult hea raamat!
Kui su kätte juhtub nii põnev raamat, et sa ei raatsi isegi magada mitte, peab ikka hea raamatuga tegu olema. Ongi. Mul on kohutavalt kahju, et need 374 lehekülge juba loetud said!

 Mul on kodus juba paras kollektsioon Tänapäeva romaanivõistlusel osalenud raamatuid ja need kõik on vägagi loetavad. Eriti just see raamat! Ainult ma nüüd ei teagi kas see raamat saavutas Tänapäeva romaanivõistlustel 2.koha aastal 2014 või 2015. Ühes kohas on üks aastaarv ja teises teine. Ühel raamatul oli sama jama. Selliste asjadega võiks koostajad ja kirjastajad ikka tähelepanelikumad olla. Mind väga huvitab mis aastal miski raamat osales ja mis koha sai.

 Ma küll ei tea kes on Aleksander Aina, kuna väidetavalt on ta kirjutanud ennegi mõningaid raamatuid, väidetavalt olla see esikromaan. No igatahes on tegu väga hea kirjanikuga. Tõsiselt hea! Milline võime kõiki ja kõike detailselt kirjeldada, iga sõna kõneleb ja on kirja pandud läbimõeldult. Kirjakeel on ladus, haarav ja loetav. Ma kordan - tohutult põnev raamat!

 Kuna mul endal pole elu jooksul võimalust eriti reisida olnud, käisin, tänu sellele raamatule ära Afganistanis. Kabulis ja mujalgi. Milline võimas olustikukirjeldus autori poolt veel!

 Me kipume oma lapsi tihtilugu alahindama, pidades neid lasteks. Me ei näegi, kui neist on ühtäkki täiskasvanud saanud, sellised täiskasvanud, kes kipuvad me käske ja keelde eirama, kes on juba isiksused ja tahavad oma elu elada. Nii võib juhtudagi, et korralikust perekonnast pärist 16. aastane tütarlaps põgeneb kodumaalt, põgeneb kõigi ja kõige eest.

 Tüdruku ema sõidab oma tütart Kabuli otsima, kuid selgub, et tütar on kadunud. Ema saab nii meeldivatest kui ebameeldivatest seiklustest osa. Kas ta leiab oma tütre? Siit ma edasi ei kirjuta, lugege ja nautige! Üks põnevamaid raamatuid, mille viimasel ajal läbi lugenud olen.

 Aitäh!

Rahva Raamatu lehelt:

PIMEDUSES KULGEB TEE

 2 Google +0  0 Share0
Koolitüdruk Karita pageb kodust ning sõidab veebitutvuse ajel salaja Afganistani. Mõnda aega annab ta endast märku, kuni side katkeb. Kui Karita ema Marion oma 16-aastase tütre jälil Kabuli sõidab, ei aima ta tegelikult, mis seal ees ootab. Ema tutvub paljude abivalmis inimestega, tänu kellele avastab ta nii mõndagi nii tütre kui ka enda kohta. Marioni lootusrikas otsing kulgeb läbi erinevate paikade. Tee lahenduseni on paraku kõike muud kui sirgjooneline või ohutu.
Olen tüdinenud mõistukõnest, mõistatustest, kanoonilistest arusaamatutest lugudest. Mul on villand imelikest kommetest, keerulistest inimestest, eksitavatest vihjetest. Mida ma siin ometi teen, millega ma siin tegelen? Ma ei saa enam isegi aru. Reis, mis algas lootuses taaskohtuda tütrega, on pööranud mu elu pea peale. Terve galerii tegelasi libiseb mu silme eest mööda: Pekka, Ahmad, Uda, Saira, Damien, Jill, Farida ... Ainult minu armas tütar puudubki galeriist. Ainus inimene, keda ma tõeliselt näha tahaksin. Kus ta ometi on?
„Pimeduses kulgeb tee“ pälvis kirjastuse Tänapäev 2015. aasta romaanivõistlusel teise koha. Autor on avaldanud erinevate nimede all nii dokumentalistikat kui ka ilukirjanduslikke teoseid. “Pimeduses kulgeb tee” on autori esikromaan, mille kirjutamisele kulus viis aastat.
ISBN 9789949279012
Ilmumisaasta 2016
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 376 lk
Mõõt 222x147x26 (mm)
Kirjastus TÄNAPÄEV
Lisamise aeg: 30.04.2016     
19.90 2.70 €
Kaupluses püsikliendile: 2.70
Kaupluses: 2.70 €
Kaup kätte: Kiirtellimusega: esmaspäev 08.04



5. aprill. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar