laupäev, 13. aprill 2019

NOVEMBRIÖÖ KIRJAD - Mairi Laulik


 Sain loetud romaani, mis saavutas 2016. aastal Tänapäeva romaanivõistlusel 2. koha.
Ei edenenud mul selle raamatu lugemine, liiga ulme. Jah ulmel ja ulmel on vahe, aga see raamat on minu jaoks liiga ulme. Pealegi ei paku mulle üldse mitte mingisugust huvi nanotehnoloogia, kui selline. No ei ole huvi ja ilmselt tundus ka see raamat igav ja veniv, sest kogu aeg kordus see nanotehnoloogia ja need nanorobotid. Õnneks ma olen selle sõna tagamaadega kursis, aga kui inimene, kes ei ole, hakkab seda raamatut lugema, ei saa palju targemaks, ei saa üldse aru millest või mille ümber jutt tiirleb. Ja ma kordan- liiga ulme!

 See on nüüd see raamat nende romaanivõistluste sarjast, mille kohta ma küsiskin, et mis küll võis 2. koha tuua? Ja päris tõsiselt? Kogu raamat koosneb kirjadest, mille naine oma mehele kirjutab. Unetuna tõuseb ta voodist umbes kella 2 öösel ja hakkab kirjutama. Mees loeb hommikukohvi kõrvale neid kirju.

  On 21. sajandi keskpaik, Tamsalust on saanud tehaselinn, mille ümber on ehitatud müür. Tead, nagu oleks nõuka aega tagasi sattunud, jubedalt ahistas see lugemine mind, nagu oleks müüri taga vangis. Ah, noh, jah....ma ütlen veel vaid nii palju, et minu jaoks jäi raamat ka lõpetamata, ootasin vähemalt, et lõpus juhtub midagi, mis võtab selle romaani sisu kokku, aga....

 See raamat pole mulle, aga ei peagi olema. Samas vahepeal, seal kusagil keskpaigas, ma isegi unustasin ennast lugema, aga ikka lootuses, et midagi põnevat juhtuks...

Rahva Raamatu lehelt:
Raamat

NOVEMBRIÖÖ KIRJAD

Autor: MAIRI LAURIK
 0 Google +0  0 Share1
Eesti teadlaste läbimurre nanotehnoloogias on siia toonud teistmoodi rahasid ja uusi vajadusi. Sajandi viimase veerandi alguseks on praeguse Tamsalu kohale püstitatud hiiglaslik tehas. Koos teaduskeskuse, töölistele mõeldud elamiste ning organisatoorse ja meelelahutusliku infrastruktuuriga moodustub kõrge betoonmüüriga piiratud tehaselinn. Või Kummituslinn, Tondilinn, Maailmalinn, nagu seda kutsutakse väljaspool müüri.
Keire on suurema osa oma teadlikust elust elanud just müüri taha jäävas linnas, alul omast tahtest, siis olude sunnil. Käesolevas raamatus jutustab naine isiklikku Tamsalu-lugu kirjade vahendusel oma elukaaslasele.
Tondilinn – see oli Tamsalu teine nimetus neil linna algusaastatel. Siis kui tehasehooned alles kerkisid ja maa-alused trassid ehitati, siis kui linna veel eraautosid lubati ja sõjaväeline osa polnud arenenud tänasele tasemele – tol ajal juhtus seal liiga palju veidraid õnnetusi. Nüüdseks on linn õppinud, kohandunud ümber, valmistunud probleemideks ja samas neid märksa paremini vältiv. Mina ja veel paarkümmend õnnetut olime Tamsalu viimased „äärmised ebaõnnestumised” ja isegi meie tulime sellest siiski eluga välja! Vähemalt enamik meist, kuid nii on see vist alati nende suurte õnnetustega – ikka leidub neid, kelle jaoks tuleb abi liiga hilja või oskamatult.
Mairi Laurik on võitnud Tänapäeva noorteromaanivõistluse teosega „Mina olen Surm” (Tänapäev, 2016). Tema romaan „Süsteem” (Fantaasia, 2016) märgiti ära Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlusel.
ISBN 9789949850938
Ilmumisaasta 2017
Keel eestikeelne
Formaat Kõvakaaneline
Lehekülgi 240 lk
Mõõt 220x147x18 (mm)
Kirjastus TÄNAPÄEV
Lisamise aeg: 24.01.2017  
19.50 5.08 €
Kaupluses püsikliendile: 5.08 €
Kaupluses: 5.35 €
Kaup kätte: Kiirtellimusega: esmaspäev 15.04


13. aprill. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar