pühapäev, 25. november 2018

SEAL, KUS NÄKID LAULAVAD- Marek Kahro

Nende raamatutega on nii, et ühte kõnetab üks ja teist teine. Ma olen tohutus vaimustusest sellest raamatust, Marek Kahro romaanist "Seal, kus näkid laulavad," ning ma olen õnnelik et just see romaan võitis kirjanduskonkursi "Bestseller 2015!" Loen siin järjest kirjanduskonkursside töid ja just see raamat on mu lemmik. Analoogseid raamatuid loeksin iga päev, või iga öö. Ega ma öösel seda enne käest ei pannudki kui läbi sai, sest sellised raamatud on minu lemmikud. Uhh! Aitäh, Marek Kahro, et sa nii põneva raamatu kirjutasid!

 Ja nüüd avastasin et sellele raamatule on ka järg ilmunud, pean selle ruttu endale soetama, sest paljusid raamatuid tahan ma omada, ehk siis uuesti aastate pärast riiulist võtta ja lugeda. "Seal, kus näkid laulavad" on 100% see raamat, mida loeksin aastate pärast taas.

 Ausalt öeldes oleksin ma ikkagi pidanud öösel arvuti uuesti avama ja "värskelt" blogima, uni neeleas osad mu mõtted, mida kirja panna tahtsin, endasse aga ma katsun meenutada.

 Mulle kohutavalt meeldivad kriminullid! See on põnevuskriminull, sest selles romaanis tegutsevad otsatult salapärased inimesed, kohalik politsei peab pmst üksinda kogu juhtumit uurima. Õnneks on tal abiks kooliõpetaja. Vahepeal ma hakkasin juba igat tegelast kahtlustama nendes mõrvades, mis ajapikku aset leidis, ja mille käekiri oli üks. Õnneks ei ole raamatus väga võikaid stseene, kui üks vahejutum välja jätta, mis oli ka väljamõeldis. Tegutseb sarimõrvar, aga rohkem at ma ei reeda ...

 Mulle väga meeldib kuidas autor kasutab oma romaanis vanu legendaarseid rahvapärimusi, uskumusi, millest kõneleb kogu küla või ajalugu. Ja see näkkide teema, no see on nii vapustavalt hästi sisse põimitud, et, et ...

 Kõik saab alguse sellest kuidas üks purjus seltskond järve äärde läheb ning nende hulgast jääb üks tegelane kadunuks. Kes või mis on selles süüdi ja kuidas asi edasi kulgeb? sellest loe ise. Põnevust jagub äärest-ääreni, miski ei veni ega pole ülearune. See psühholoogiline põnevik (kriminull) haaras mind tõesti nii endasse, et mul ei olnud grammigi tundides, mis selle lugemiseks kulusid, kahju.

 SEE ON ÜKS MINU LEMMIKRAAMATUID, MILLE OLEN SELLEL AASTAL LÄBI LUGENUD!

Tõtta sina ka poodi, sest see romaan on saadaval poolmuidu!

Aitäh!

Rahva Raamatu lehelt:

SEAL, KUS NÄKID LAULAVAD

Autor: MAREK KAHRO
 52 Google +0  0 Share0
Kirjanduskonkursi „Bestseller 2015“ võidutöö ilukirjanduse kategoorias

Maia on aastaid meeste tähelepanu nautinud, kuid püsivat armastust pole ta leidnud. Ta töötab väikeses alevikus õpetajana ning kasvatab erksaloomulist tütart. Naise üksluine elu võtab jahmatava pöörde, kui tema klassi saabub uus õpilane, poiss nimega Artur. Poiss toob Maiale uuesti meelde nooruspõlves läbielatud tragöödia: tema peigmees uppus aleviku läheduses asuvasse järve, mille kohta räägitakse õõvastavaid legende. Naine hakkab kahtlustama, et Artur on otseselt seotud viimastel aastatel toimunud vägivaldsete mõrvadega ning järgmine ohver võib olla juba Maia ise.
„Seal, kus näkid laulavad” on psühholoogiline põnevik, mis kirjeldab hirmu laastavat mõju inimesele ja ühiskonnale. Romaan võitis kirjanduskonkursil Bestseller 2015 esikoha ilukirjanduse žanris. Žürii peab seda konkursi kõige põnevamaks raamatuks. See haarab sind nii endasse, et sul pole võimalik seda enne käest panna, kui hommik koidab ja viimane lehekülg läbi.
Marek Kahro on sündinud 1987. aastal ja ta elab Võrumaal. Varem on tema sulest ilmunud noorteromaanid „Kaljud ja kameeleonid” (2011), „Päikseta paradiis” (2012) ja „Viisteist naeratust” (2014).
Mareki enda sõnul huvitab teda see, kuidas isiksus areneb ja miks kurjus nii sageli inimhinges esile kerkib. Seetõttu on kõik tema raamatud psühholoogilise kallakuga ning neis tegutsevad omamoodi kangelased, kes osutuvad raskesse olukorda sattudes arvatust palju tugevamaks.
ISBN 9789949571253
Ilmumisaasta 2016
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 264 lk
Mõõt 210x148x19 (mm)
Kirjastus PILGRIM
Sari BESTSELLER
Lisamise aeg: 30.04.2016 
14.90 2.99 €
Kaup kätte: Kiirtellimusega: neljapäev 29.11



25. november. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar