pühapäev, 11. november 2018

TREPIKODA - Nasta Pino


 Nagu ma eile oma ajajoonel mainisin et lähen ühte suurimat naudingut harrastama-lugema, läksingi. Ja ega ma enne seda lühiromaani käest ei pannud ka kui ta läbi sai. Kõigest 3 tundi kulus lugemiseks. Mõni raamat lihtsalt on nii haarav et sa ei saa seda käest panna.

 Eile blogisin hoopistükkis teistsugusest raamatust, seega üli hüpe kardinaalne. Aga mulle meeldibki nii lugeda et ei loen riburadapidi ainult naistekaid, mis on suhteliselt sarnased ja siis... Vaheduseks tasub midagi täiesti teistsugust lugeda ja siis ...võib taas naistekatesse süveneda, sest neid loen ma ka meelsasti. Olen üldiselt kõigelugeja, kuid elulooraamatuid loen üliharva, vaid nende omi mis huvi pakuvad. Kollane kirjandus jätab mind suhteliselt külmaks.

 See on täiesti tavaline lühiromaan, täiesti tavalis(t)est Eesti (olgugi et osad tegelased on isehakanud eestlased) perekondadest, täiesti tavalises Eestis ja neil on täiesti tavaline elu, täiesti tavaline töökoht...jne ...Ent ometigi miski paelus ja see ometigi on postiivsus, just selles võtmes on Nasta Pino kirjutanud selle kurva alatooniga lühiromaani, mis on läbi pikitud huumoriga ja see ongi see haarava romaani võtmeks.
 Olles ise ka nõuka aja laps, olen samuti pärit sellest ajast kus teatud teemad olid tabud, sa võisid inimest tunda lapsest saati, aga tegelikult sa ei tundnudki teda. Sellised ajad olid, inimesed olid kordi introvertsemad kui tänapäeval. Kuigi jah, suurtes magalarajoonides ei tunne ka tänapäeval naaber naabrit.

 Mina nautisin lugemist ja olen kindel et loen Nasta Pino raamatuid veel.

Aitäh!

Rahva Raamatu lehelt:


Raamat

TREPIKODA

Autor: NASTA PINO
 0 Google +0  0 Share0

See on lugu väga tavalistest inimestest. Niisuguseid kohtame iga päev, aga ei pane eriti tähele, sest nad on liiga tavalised. Kas ikka on? Mu tegelaste elus on olnud kannatusi ja kahetsusi, suurt kurbust ja suurt armastust. See viimane on väga tähtis. Kallid inimesed lähevad ära, aga armastus jääb. Lisan lõigu raamatust, see on ühe keskse tegelase mõtteuit.
"Igaüks elab isemoodi. Nii peabki... Läks aega, läks kahetsusväärselt palju aega, enne kui taipasin, et armastus ongi igaühel isesugune, selles asjas ei saa keegi kellegi teise pealt mõõtu võtta, on mõttetu otsida eeskujusid raamatutest, filmidest või teiste inimeste eludest. Igaüks peab oma armastuse ise üles ehitama, see on südameasi." Endalgi imelik, aga mul ei hakanud oma välja mõeldud tegelaste seltsis hetkekski igav. Loodan, et ka lugejal ei hakka.
ISBN 9789985795798
Ilmumisaasta 2014
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 116 lk
Mõõt 215x146x10 (mm)
Kirjastus EKSA
Lisamise aeg: 30.04.2016
14.391.47 €
Kaup kätte: Kiirtellimusega: homme, 12.11



11. november. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar